Een leerrijke zomer

Weet jij hoeveel broden er tegelijk in de oven kunnen bij Bakkerij Manintveld in Rockanje? Hoeveel uur het duurt voordat de broden klaar zijn en hoe de houten stok heet om de broden uit de hete oven te halen? Bij Vers van Voorne op de Konneweg in Tinte leer je met een interessante speurtocht alles over kweken op water; er komt geen aarde aan te pas aan je krop sla! Is dit de toekomst? Hoeveel kroppen sla kan je kweken op één m2? Een duurzaam kijkje in de kas! Of de kookworkshop bij Momenti in Brielle? Waar je een kijkje in de echte italiaanse keuken krijgt bij de gastheer én keukenchef van dit bijzondere restaurant?

Kinderen hoeven zich niet te vervelen deze zomer, meerdere ondernemers hebben hun deuren geopend voor de Eilandhopper, en dat het een succes is merkt men nu al! Ferry den Hoed van DeltaFun: ´Direct na het uitdelen op de deelnemende scholen gingen kinderen en hun ouders op weg om de eerste stempels te scoren. Bij elke activiteit of ondernemer die in de Eilandhopper staat kan je een stempel verdienen en bij 10 stempels wordt je beloond met een bonus-activiteit in het najaar. Doel van de Eilandhopper is om de kinderen in beweging te brengen en hun eigen prachtige omgeving te ontdekken.´ Dat dat gelukt is vertelt Linda Nagel, zij is met haar dochters Fleur en Emma op pad gegaan; ´In de eerste vakantieweek hebben we al veel gehopt tussen de eilanden. Sommige activiteiten waren al bekend bij ons, andere zijn nieuw en echt heel leuk en interessant! De meiden zijn het er niet over eens wat het meest verrassende uitje was.

Fleur vindt de kookworkshop bij Momenti heel bijzonder en Vers van Voorne was echt een verrassing. Emma vindt JumpXL geweldig en komt altijd al graag bij Melkveebedrijf van Leeuwen. Maar Klokshuys, Boerengolf bij Boerderij de Kikkershoek en Plukhoek Mookhoek waren ook heel leuk!´ De Eilandhopper is een unieke samenwerking van 49 bedrijven en stichtingen. Drie ondernemingen hebben een winactie voor scholen uitgeschreven om de kinderen ook echt te motiveren deze zomer lekker te gaan Eilandhoppen. Zo kan met een verslag van een van de activiteiten een klassenuitje gewonnen naar Stichting A Seal in Stellendam, Waterjumpen bij Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam of midgetgolf bij het pas geopende Frittella in Rockanje. Voor meer informatie en de aanschaf van de Eilandhopper verwijzen we graag naar www.deltafun.nl.