Coen Raijer unaniem gekozen als lijsttrekker voor D66 Hoeksche Waard

Coen Raijer in de studio

De leden van D66 Hoeksche Waard hebben bij de interne verkiezing unaniem gekozen voor Coen Raijer als lijsttrekker. Daarmee is hij definitief het gezicht van D66 Hoeksche Waard voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.“Ik ben heel blij met het vertrouwen dat ik van de leden heb gekregen,” aldus Coen. “Hoewel er geen andere kandidaten waren voor het lijsttrekkerschap is het toch fijn om te weten dat de mensen binnen de partij achter je staan. Ik ben onder de indruk van alle reacties die ik heb mogen ontvangen en dat geeft mij nog meer energie om me in te zetten voor een positief resultaat bij de komende verkiezingen!

De volgende stap in de voorbereiding voor de verkiezingen is het samenstellen van een sterke lijst met kandidaat raadsleden. “We hebben momenteel een heel leuk en divers team met enthousiaste en betrokken leden in de Hoeksche Waard. Ik hoop en verwacht dat velen van hen zich ook gaan melden voor een plaats op de lijst.”, aldus de kersverse lijsttrekker. “We zien binnen onze afdeling ook steeds meer jonge mensen die zich willen inzetten voor de lokale politiek. Dat geeft veel energie, maar ook een frisse kijk op de zaak. Dat kunnen we goed gebruiken in de roerige tijd waarin we leven met elkaar.”Een mooi voorbeeld van de kracht van politiek actieve jongeren is de rol die Menno van Diest (19) uit Oud-Beijerland nu invult. Hij is gevraagd als campagneleider voor de komende verkiezing. Menno heeft net zijn eindexamen achter de rug en bereidt zich voor op de hbo-opleiding International Public Management.
Naast zijn opleiding wil Menno graag een bijdrage leveren in de lokale politiek. “Ik vind het leuk dat ik campagneleider mag zijn voor de gemeenteraadsverkiezing in 2022. Zeker gezien mijn jonge leeftijd. Dit laat zien dat D66 jongeren ook echt serieus neemt.
Ik heb super veel zin om samen met de leden de beste campagne ooit neer te zetten.”Het campagneteam van D66 bestaat naast Menno en Coen uit Mieke Westerman, Inge Engels en Miranda den Tuinder. Het team is momenteel volop bezig met de voorbereidingen van de gemeenteraadsverkiezing.