Ave Esthetique Huidkliniek Hoeksche Ondernemersheld juni!

De zoektocht naar de Hoeksche Ondernemersheld van juni zit erop! Het organisatiecomité heeft de afgelopen maand weer mooie aanmeldingen binnen gekregen van ondernemers die zich in coronatijd op een positieve manier onderscheiden. Dit keer springt er één ondernemer uit: het is Esther Bredewold van Ave Esthetique Huidkliniek uit Oud-Beijerland. Tijdens de lockdowns werkt Esther niet in haar bedrijf, maar aan haar bedrijf. Ze investeert al haar geld in een nieuw pand, kostbare huidverbeteringsapparatuur en een orthomoleculaire opleiding. En transformeert hiermee haar schoonheidssalon naar een huidkliniek, waar ook van binnenuit aan een mooie huid wordt gewerkt. ‘Ik heb besloten er nog één keer voor te gaan, maar dan op een hoger niveau.’ 
 
Ave Esthetique: van schoonheidssalon naar huidkliniek 
Net voordat de coronacrisis losbarst, neemt Bredewold afscheid van haar vestiging en personeel in Rotterdam. Ze wil het wat rustiger aan doen en gaat als eenpitter verder in haar schoonheidssalon boven een sportschool in Oud-Beijerland. Nog geen week later volgt de eerste lockdown, waarbij de deuren van Ave Esthetique voor het eerst sinds 27 jaar sluiten. Wat een ellende! Esther heeft ineens zeeën aan tijd. Als blijkt dat de lockdown nog maanden gaat duren, gebruikt ze die tijd om aan haar bedrijf te werken. Vanuit het geloof dat een mooie huid ook een spiegel is van een gezond lichaam, start ze een HBO-studie Orthomoleculaire Vitality. En dan komt er iets onverwachts op haar pad: een schoonheidssalon in haar straat komt te koop…  
A once in a lifetime moment’, zegt Esther hierover. ‘Ik besluit er nog één keer voor te gaan, maar dan op een hoger niveau.’ 
 
De onderneemster investeert al haar geld in het nieuwe pand en kostbare huidverbeteringsapparatuur. ‘Best een behoorlijk risico’, zegt ze zelf. De eerste lockdown is immers nog volop gaande. Het weerhoudt haar er niet van om door te zetten, HBO-personeel aan te nemen, een samenwerking met een cosmetische arts te starten en met haar team aanvullende opleidingen te volgen. Ook schakelt Ave volledig over naar biologische & veilige huidproducten en wordt het assortiment uitgebreid met voedingssupplementen. In nog geen jaar tijd transformeert Esther haar schoonheidssalon naar een huidkliniek, waarvan veel behandelingen ook door zorgverzekeraars vergoed worden. Het nieuwe pand van Ave Esthetique Huidkliniek opent op  
30 november 2020. Veertien dagen later sluiten de deuren alweer door de tweede lockdown. Esther is er een dag flink chagrijnig door maar het geeft haar – ‘eerlijk is eerlijk’ – ook de mogelijkheid om haar orthomoleculaire opleiding versneld af te ronden. Sinds februari 2021 kan Esther hierdoor klanten nog meer inzicht geven in de oorzaken en oplossingen van huidproblemen van binnenuit. En met succes: zij heeft inmiddels al veel klanten hiermee op weg geholpen. 
 
Lef en energie 
Jan Visser (secretaris van de Detailhandelsraad Hoeksche Waard, een van de verenigingen achter de Hoeksche Ondernemersheld) vindt dat Esther de titel ‘Hoeksche Ondernemersheld’ met recht verdiend heeft: “Het vergt veel lef en energie om zo’n grote investering te doen tijdens een lockdown en om je bedrijf in zo’n korte tijd te transformeren. Ook speelt Esther met haar nieuwe aanbod ‘een gezonde huid van binnenuit’ in op de groeiende belangstelling voor gezond leven.” 

Esther vindt haar nieuwe titel echt zó leuk. “Van mijn klanten krijg ik elk dag waardering. Het is fantastisch om die waardering ook te krijgen van collega-ondernemers uit de Hoeksche Waard, zeker in deze moeilijke tijden.” 

Naast Esther heeft het comité de afgelopen maanden nog meer creatief corona-ondernemerschap voorbij zien komen. De namen van deze ondernemers vind je op ondernemersgalahw.nl/hoeksche-ondernemersheld.  

Start zoektocht Hoeksche Ondernemersheld juni! 
Met de bekendmaking van Ave Esthetique Huidkliniek als Hoeksche Ondernemersheld van juni, gaan we in de zomervakantie op zoek naar een nieuwe held. Ben jij of ken jij een Hoeksche ondernemer – een gevestigde ondernemer, een starter, een retailer/winkelier of een sociaal ondernemer – die zich in deze tijd op een positieve manier weet te onderscheiden en hiermee een bron van inspiratie is voor anderen? Laat het uiterlijk 24 augustus weten met een korte toelichting via ondernemersgalahw.nl/hoeksche-ondernemersheld. Begin september wordt er een nieuwe Hoeksche Ondernemersheld bekend gemaakt. 
 
Over de Hoeksche Ondernemersheld 
De Hoeksche Ondernemersheld is een initiatief van de vier ondernemersverenigingen achter het Ondernemersgala Hoeksche Waard – de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW), Startersnetwerk Hoeksche Waard, Detailhandelsraad Hoeksche Waard en De Maatschappij, departement Hoeksche Waard – om het ondernemerschap op ons eiland een podium te geven en een hart onder de riem te steken in deze bijzondere tijden. Ook levert het een bijdrage aan #kooplokaal.