Zonnepanelen langs de A-29

Constructief Hoeksche Waard stelt voor om zonnepanelen pal langs de A29 aan te leggen. De A29 ligt ideaal ten opzichte van de stand van de zon, stelt fractievoorzitter Werner de Jong van Constructief Hoeksche Waard. Met een kleine verhoging van de berm aan weerszijden van de snelweg is dit volgens hem prima en effectief te realiseren. Hij ziet legio voordelen. “Met een kleine verhoging van de berm aan weerszijden is dit prima en effectief te realiseren. Alleen automobilisten zien de zonnepanelen en zullen daar geen bezwaar tegen kunnen en willen maken. Met de aanleg van verhoogde bermen houd je het fijnstof van het verkeer binnen de perken. Bovendien heb je dan meteen een geluidsscherm en ligt de snelweg uit het zicht. Al met al een goede landschappelijke invulling.” Beluister hier het hele gesprek dat we met hem voerden