Triathlon Hoeksche Waard krijgt jeugdeditie met COKD Kinderopvang als naamsponsor.

De jaarlijkse Triathlon Hoeksche Waard krijgt in 2021 voor het eerste een jeugdeditie, met dank aan sponsor COKD Kinderopvang. Op 29 augustus duiken kinderen tussen de 8 en 15 jaar het water in, springen op de fiets en lopen hard voor de beste tijd. “We hebben dit al een aantal jaar op ons verlanglijstje staan. Door de komst van naamsponsor COKD kinderopvang wordt het nu mogelijk deze wens waar te maken.”


Zwemmen, fietsen, hardlopen: al jaren is de Triathlon Hoeksche Waard een begrip. Door wegwerkzaamheden is de 2021 editie vervangen door een zwemloop. Toch wordt er nog wel getriathlont. “We hadden al heel lang de wens om ook een triathlon voor de jeugd te organiseren”, vertelt Jan Maarten Dank, bestuurslid van de organiserende stichting STB. ”En omdat we voor de volwassenen dit jaar een alternatief moesten verzinnen, werd die wens alleen maar groter. Dus vroegen we COKD Kinderopvang of zij interesse hadden om te sponsoren. En dat wilden ze. Zo wordt gelukkig toch nog een triathlon gehouden in 2021.”

Sport en bewegen stimuleren

“We stimuleren de kinderen op de buitenschoolse opvang (BSO) om te sporten en te bewegen”, zegt Inge Hoogeveen, regiomanager van COKD kinderopvang. “Daarom verbinden we ons al organisatie graag aan deze jeugdtriathlon. We denken dat het bij ons past. Daarom zijn we deze sponsoring aangegaan met de intentie om na een pilotjaar COKD Kinderopvang voor drie jaar aan de jeugtriathlon te verbinden.”

De Triathlon
“We gaan met de BSO-kinderen ook trainen”, zegt Hoogeveen. “Zo is deze sponsoring weer een haakje om de kinderen bijzondere ervaringen mee te geven.” Toch hoef je niet op de opvang bij COKD Kinderopvang te zitten om mee te mogen doen aan de jeugdtriathlon. En je hoeft ook geen racefiets te hebben. Alleen twee zwemdiploma’s zijn verplicht. “De deelnemers zwemmen onder begeleiding van een duikersteam eerst 100 meter in de Binnenmaas”, zegt Dank. “Daarna fietsen ze 5 kilometer. En we sluiten af met 1 kilometer hardlopen op een afgesloten parcours. We werken in leeftijdsgroepen, zodat de deelnemers aan elkaar gewaagd zijn.” Inschrijven kan op www.triathlonbinnenmaas.nl.