Nachtafsluitingen Heinenoordtunnel (A29) op 9 en 10 juni

De Heinenoordtunnel (A29) is in verband met regulier onderhoud deze week twee nachten dicht. De tunnelbuizen worden om en om afgesloten voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Gecombineerd met deze werkzaamheden worden er ook onderzoeken uitgevoerd voor de renovatie van de tunnel in 2023 en 2024.Houd rekening met omleidingsroutes en extra reistijd.

Werkzaamheden

  • De tunnelbuis richting Rotterdam is van woensdag 9 juni op donderdag 10 juni tussen 23.59 en 05.00 uur gestremd.
  • De tunnelbuis richting Bergen op Zoom is van donderdag 10 juni op vrijdag 11 juni tussen 23.59 tot 05.00 uur gestremd.

Omleidingen

  • Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A15, A16/A17 en verkeer van/naar de Hoeksche Waard over de N217.
  • Voor het verkeer op de geldende omleiding (dus alleen voor het verkeer in de rijrichting van de tunnelbuis die afgesloten is) geldt dat zolang de Heinenoordtunnel is afgesloten de Kiltunnel tolvrij is.
  • Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.
  • Het langzaam verkeer ((brom)fietsers, voetgangers en landbouwverkeer) ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden.
  • De tunnels zijn toegankelijk voor nood- en hulpdiensten.
  • Het openbaar vervoer kan de werkzaamheden passeren.

Extra reistijd

Tijdens de afsluiting bedraagt de extra reistijd tussen de 10 en de 30 minuten.

Over de werkzaamheden

Rijkswaterstaat voert reguliere onderhoudswerkzaamheden uit aan de Heinenoordtunnel. Met deze werkzaamheden zorgt Rijkswaterstaat er voor dat u veilig door de tunnels kunt blijven rijden.

Combineren van werkzaamheden

We maken van deze afsluiting van de Heinenoordtunnel gebruik om tegelijkertijd onderzoek uit te voeren ter voorbereiding van de renovatie van de Heinenoordtunnel die gepland staat in 2023 en 2024. Door werkzaamheden te combineren beperken we zoveel mogelijk de verkeershinder voor de weggebruiker. Meer informatie over de renovatie van de Heinenoordtunnel is te vinden op: www.rws.nl/renovatieheinenoordtunnel.

Kijk voor meer informatie op www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden of www.vananaarbeter.nl Twitter: @Rijkswaterstaat of bel 0800 – 8002 (gratis)