Jeanette Warmels per 1 september nieuwe rector/ bestuurder van CSG Willem van Oranje

Jeanette Warmels (53) uit Dordrecht is vanaf 1 september a.s. de nieuwe rector van CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland. Zij volgt vanaf die datum huidig rector/bestuurder Harry Verschoor op, die met pensioen gaat. De Raad van Toezicht van CSG Willem van Oranje heeft Warmels benoemd op basis van positieve gesprekken en met instemming van de Medezeggenschapsraad.

Jeanette Warmels werkt momenteel als rector op het Cals College in IJsselstein, waar zij ook lid is van het Bestuurlijk Management Team. Zij noemt haar nieuwe functie op De Willem een mooie uitdaging. ,,Ik weet dat de school als enorm goed bekend staat. Een topschool dus, daar wil ik graag naartoe. In een tijd waarin sprake is van krimp van het aantal leerlingen moeten we ons afvragen hoe we aantrekkelijk blijven. Ik werk er graag aan mee om de school in een nieuwe jas te steken, de blik op de toekomst te richten, maar ook vast te houden aan het mooie wat we hebben,´´ geeft zij aan.

De nieuwe rector omschrijft zichzelf desgevraagd als `een verbinder, iemand die ruimte geeft, geniet van mooie initiatieven, samenwerkt en betrouwbaar is´. ,,Het gaat mij erom dat we het met elkaar goed hebben als personeel én leerlingen en samen de leerlingen goed voorbereiden op hun toekomst.´´

De Hoeksche Waard is geen onbekend terrein voor de Dordtse. ,,Ik ken het gebied en zat vroeger ook met leeftijdgenoten uit de Hoeksche Waard op school. Nu mijn benoeming bekend is, hoor ik steeds meer verhalen van mensen die het gebied en de school kennen, er zelf hebben gezeten en over goede ervaringen vertellen.´´

Jeanette Warmels volgde na het vwo de lerarenopleiding Engels en Duits aan de Hogeschool Rotterdam en studeerde Engelse Taal en Letterkunde aan de Universiteit Leiden. Zij begon als docent in het middelbaar onderwijs en werd na ruim 8 jaar schooldirecteur van H3O in Dordrecht met `zeker in het begin wel heimwee naar de klas´. Daarna bekleedde zij eenzelfde functie bij De Hoven-groep in Gorinchem en Sleeuwijk tot zij in 2015 de overstap maakte naar het Cals College in Nieuwegein.

Naast haar rectorschap is Jeanette Warmels ook voorzitter van de Wijkkerkenraad Sterrenburg in Dordrecht en van de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Dordrecht-Dubbeldam.