De musea op Tiengemeten openen weer hun deuren!

Het mag weer. U kunt weer komen genieten van de exposities in het Rien Poortvlietmuseum en in het Landbouwmuseum. Met ingang van zaterdag 5 juni zijn beide musea van dinsdag t/m zondag geopend van 10.30 uur tot 16.30 uur.

Beide musea zijn gevestigd aan de veerhaven op het eiland Tiengemeten.

Rien Poortvliet (1932 – 1995) wordt ook wel de man van de boeken genoemd. Vele boeken met verschillende onderwerpen geven een beeld van zijn teken- en schildertalent.

Het centrale thema van de expositie van dit jaar is: ”De wereld van Rien Poortvliet”.

Originele werken van illustraties uit de boeken en van de jaarkalenders geven een beeld van zijn leven.

Ook zijn de kabouterboeken van zijn hand over de hele wereld bekend geworden.

De Kabouters wonen nog steeds op de kabouterzolder. Ook originele aquarellen uit diverse kabouterboeken omringen het kabouterspeelhuis, de kabouterboot en de voorlees- en knutseltafel. De kinderen kunnen er naar hartenlust spelen en genieten van alles wat er te zien is.

Buiten is een kabouterpad aangelegd, waar kinderen met hun begeleiders allerlei opdrachten kunnen uitvoeren.

Kortom: voor jong en oud veel moois te zien en te beleven!

Het Landbouwmuseum op Tiengemeten geeft een beeld van de landbouwmechanisatie (1920-1955). Diverse landbouwmachines en landbouwproducten tonen de ontwikkeling. Aan de suikerbietenteelt en de teelt van meekrap wordt dit jaar extra aandacht besteed.

Op proefveldjes worden graansoorten, suikerbieten, aardappelen, diverse groenten en de Hoeksche akkerranden geteeld.

Op een simulator trekker kunnen de kinderen beleven hoe deze werkt.

De meccano expositie mag niet overgeslagen worden: In de educatieve ruimte kunnen ouders en kinderen hun hart ophalen. Je kunt ernaar kijken en genieten en zelfs mee spelen.

Kortom, de moeite waard!

Als u de musea wilt bezoeken, vaart u eerst met de pont naar het natuureiland Tiengemeten De pont vertrekt elk heel uur vanaf Nieuwendijk (Zuid-Beijerland).

Beide musea worden bemand door vrijwilligers. Zoekt u een leuke bezigheid om zich op verschillende manieren dienstbaar te maken, dan is één van deze musea voor u misschien een uitdaging: Gastheer of gastvrouw, gids of meehelpen op de kabouterzolder, er zijn meerdere mogelijkheden! Voor verdere informatie: info@landbouwmuseumtiengemeten.nl info@rienpoortvlietmuseum.nl