Waterschap zoekt 2 jonge waterambassadeurs!

Ben jij tussen de 14 en 18 jaar oud en woon je in het gebied van waterschap Hollandse Delta? Wil jij de waterwereld ontdekken en meepraten met politici en andere jongeren over water? Dan ben jij de geknipte jeugdbestuurder voor waterschap Hollandse Delta! Als jeugdbestuurder en waterambassadeur ben je hét gezicht van de jongeren in ons gebied. Je staat ons waterschap gedurende twee jaar bij met raad en daad over hoe wij het beste jongeren bereiken en betrekken bij de fascinerende wereld van water(beheer). Wij vinden het belangrijk dat jongeren meedenken over zaken als waterveiligheid, wateroverlast en watertekort. Schoon water, droge voeten en sterke waterkeringen zijn niet vanzelfsprekend in ons land dat grotendeels onder de zeespiegel ligt.

Dit doet een jeugdbestuurder

De ene dag geef je een gastles op een basisschool, de andere dag ga je in gesprek met de dijkgraaf (de baas van het waterschap) over jouw kijk op waterbeheer. Ook ga je naar evenementen over water in ons werkgebied of organiseer je zelf activiteiten voor jongeren over de taken van het waterschap en waterbewustzijn. Mick de Kruijff en Judith Meurs waren de afgelopen drie jaar de jeugdbestuurders van waterschap Hollandse Delta. Zij stoppen er dit jaar mee. Vandaar dat waterschap Hollandse Delta op zoek is naar twee nieuwe jeugdwaterschappers. Judith: “Weet jij wat een waterschap doet? Misschien wel, maar veel te veel jongeren kennen het waterschap niet, terwijl het toch zo’n belangrijke overheidsorganisatie is. Je kan er zelfs op stemmen! Ik vind het super leuk om andere jongeren iets te leren over het waterschap, wateropvang en klimaatverandering. Naast dat je anderen dingen leert, leer je zelf ook over bestuur, debatteren, presenteren en nog veel meer. Door de jeugdbestuurdersfunctie is een wereld voor mij opengegaan en ik kan het iedereen aanraden!”

Heb jij interesse?

Kijk op onze website hoe je precies kunt reageren: www.wshd.nl/jeugdbestuur-hollandse-delta/. Deadline voor reactie is 7 juni 2021. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Lotte van den Berg (l.vandenberg@wshd.nl of 06-34159021).