Negatief zwemadvies voor strandje Westmaas

Bij het strandje van Westmaas zijn in het water van de Binnenmaas blauwalgen aangetroffen. De Omgevingsdienst heeft daarom een negatief zwemadvies afgegeven. Blauwalgen zijn eigenlijk geen algen maar bacteriën. Zwemmen in water met blauwalgen kan huidirritatie, hoofdpijn, oorpijn, keelpijn, misselijkheid, diarree, koorts en zere ogen veroorzaken. Bent u in aanraking geweest met blauwalgen, spoelt u zich dan goed af onder de douche (douchen is altijd een goed idee na zwemmen in oppervlaktewater).

Ook honden kunnen last krijgen van blauwalgen

Laat uw hond daarom niet in water zwemmen wanneer daar blauwalgen zijn.

Het water wordt wekelijks gecontroleerd

Daarom kan het advies wekelijks verschillen. De kwaliteit van het water wordt namelijk onder andere beïnvloed door de buitentemperatuur, windrichting en windsnelheid, maar ook de aanwezigheid van waterplanten. Check daarom voordat u gaat zwemmen welk advies geldt voor die locatie.

Meer informatie op www.zwemwater.nl of gebruik de zwemwater-app

Op de website zwemwater.nl kunt u de actuele stand van zaken controleren van alle officiële buitenzwemplekken in Nederland. Op een kaartje kunt u zien of er voor een bepaalde locatie een negatief zwemadvies is afgegeven. Ook leest u op deze website meer over eventuele gezondheidsrisico´s die u loopt als u zwemt in natuurwater. Of download de gratis zwemwater-app. Hier vindt u behalve alle informatie over de kwaliteit en veiligheid van de officiële buitenzwemplekken ook informatie over de aanwezigheid van bijvoorbeeld voorzieningen als wc´s, horeca, speelweide, trailerhelling, enzovoort.