Helma Born per 1 september nieuwe directeur regio Zuid-West bij BPD


Wim de Haas nieuwe directeur bouw- en gebiedsmanagement

Per 1 september aanstaande zal Helma Born (48) toetreden tot de directie van de regio Zuid-West van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. Patrick Joosen blijft voorzitter van de directie en zal samen met Helma Born de tweekoppige directie van deze dichtbevolkte Randstadregio gaan vormen. Helma Born is sinds 2004 werkzaam bij adviesbureau Procap waarvan zij sinds 2008 directeur en aandeelhouder is. Daarnaast is zij programmadirecteur bij de Master City Developer. Voor Procap was ze werkzaam bij de Rijksgebouwendienst en bij het projectbureau Leidsche Rijn van de Gemeente Utrecht. Huidig directeur in de regio Zuid-West Wim de Haas zal een nieuwe rol gaan vervullen als directeur bouw- en gebiedsmanagement vanuit het hoofdkantoor van BPD in Amsterdam.

Walter de Boer, CEO BPD, over de benoemingen: ‘Ik kijk er naar uit dat Helma ons team binnenkort komt versterken. Met een huidige jaarlijkse woningbouwproductie van ruim 2.000 woningen in de regio Zuid-West, investeren we – mede met de komst van Helma – in de verdere en sterke uitbouw van de regio. Haar jarenlange ervaring met en kennis van ruimtelijke ontwikkeling is van groot belang nu de complexiteit van gebiedsontwikkeling en de roep naar grootschalige woningbouwlocaties alleen maar toeneemt. Ook ben ik content met de komst van Wim de Haas naar het hoofdkantoor. Hij wordt in zijn nieuwe rol verantwoordelijk voor gebiedseconomie, bouwmanagement en bovenal voor de inkoop van geïndustrialiseerde, geprefabriceerde bouwproducten in samenwerking met onze bouwpartners.’

Over BPD
BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland. Het bedrijf is werkzaam vanuit 5 kantoren, gevestigd in Amersfoort, Amsterdam, Delft en Eindhoven. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 365.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtte BPD ‘BPD Woningfonds’ op, een fonds volledig bestaand uit duurzame en betaalbare nieuwbouwhuurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen in Nederland. Naast Nederland is BPD ook actief in Duitsland, waar het bedrijf vanuit 10 kantoren werkzaam is onder de naam BPD Immobilienentwicklung.
Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl of www.bpd.de.

Foto: © Barbra Verbij