GroenLinks Zuid-Holland: maak trein-, bus en metrokaartjes tijdelijk goedkoper

Door de coronacrisis reizen mensen minder vaak met het openbaar vervoer. OV-bedrijven leiden daardoor verliezen, want er worden minder kaartjes en abonnementen verkocht. De Rijksoverheid heeft aangekondigd steun voor het OV te verlengen tot in ieder geval het einde van dit jaar. GroenLinks Zuid-Holland hoopt dat steeds meer mensen gebruik gaan maken van het openbaar vervoer, zodra dat weer mogelijk is.

 Fractievertegenwoordiger Nol van Gerven: “We hopen dat mensen na de zomer weer vaker met het openbaar vervoer gaan reizen. Als dat niet snel genoeg gaat, kunnen vervoerders de prijzen van het openbaar vervoer tijdelijk verlagen. Dan wordt het voor mensen aantrekkelijker om met het openbaar vervoer te reizen, en wordt het weer een gewoonte om duurzaam te reizen.”