CDA-Jongeren denken mee over recreatie

Sinds 2018 denken ze al mee over politieke vraagstukken in de Hoeksche Waard, een groep jongeren tussen 16 en 23 jaar die meeloopt met de CDA fractie. Ze zitten nog op school, doen een studie bedrijfskunde of rechten of zijn net afgestudeerd. Regelmatig voorzien zij de CDA fractie van input. Met de zomer in aantocht buigen de jongeren zich over de kansen en mogelijkheden voor ondernemers in de recreatie branche. Tijdens een bedrijfsbezoek aan Jachthaven Strijensas kregen zij een goede indruk waar een ondernemer in de Hoeksche Waard mee te maken krijgt.
Ondernemer Anouk Verhoog vertelde de jongeren over de breedte van het bedrijf, dat niet alleen vaste havenplaatsen biedt maar waar ook passanten graag gebruik maken van het complete aanbod aan voorzieningen. Een hapje eten in de Batterij, een winkel met producten voor onderhoud van de boot, tanken, kranen en een trailerhelling, maar zeker ook waterpret bij HW Outdoor. Dat laatste moest uiteraard wel even uitgetest worden, dus een kanotocht maakte deel uit van de leerzame middag.
Leen-Jan van der Meer (23): ‘Dit was een heel geslaagde middag, heel inspirerend om een inkijkje te krijgen in hoe zo’n bedrijf werkt en wat er allemaal bij komt kijken. En deze plek is echt tof voor jongeren, het kanoën is een aanrader!’

Foto bijschrift: de jongerengroep, wethouder, fractievoorzitter en burgerlid van het CDA