SHO behaalt KNVB kwaliteitscertificaat voor de jeugd

Oud-Beijerland – SHO heeft één van de grootste jeugdafdelingen in de regio en heeft in het verleden al meerdere malen samengewerkt met de KNVB om de manier waarop trainers en leiders omgaan met jeugdspelers structureel te verbeteren. Middels het certificaat Lokale Jeugdopleiding van de KNVB is deze ontwikkeling objectief getoetst en bekrachtigd. Tijdens de audit is vooral gekeken naar opleidingsvisie, beleid, veiligheid, opleidingsniveau van trainers, organisatie en de faciliteiten. SHO is hierbij goed uit de bus gekomen.

SHO heeft al enkele jaren een Selectie- en Speelwijzebeleid. Alle trainers van de selectieteams zijn gediplomeerd en worden begeleid door de Hoofd Jeugdopleiding (HJO). Voor trainers van de breedte teams biedt SHO jaarlijks de KNVB Kadercoach cursus kosteloos aan. Daarnaast heeft SHO met trainers voor het voetbaltechnische gedeelte en coördinatoren voor de overige zaken ook de organisatie goed voor elkaar.

Ook het vermelden waard is dat SHO zich gelukkig prijst met de betrokkenheid van een Sociaalpedagogisch medewerkster. Wanneer er kinderen dreigen uit te vallen, wil SHO eerst onderzoeken wat er aan de hand is. Denken in oplossingen. Ieder kind verdient een plek binnen een veilige omgeving en op een niveau dat bij hem of haar past. Verder is SHO opleidingspartner van Sparta en zijn er de afgelopen maanden meerdere spelers op stage geweest. Samen met Sparta werkt SHO o.a. aan het verbeteren van het Sociaalpedagogisch leerklimaat en aan Talentherkenning. Al met al is SHO een gezellige vereniging waar, onder normale omstandigheden, veel activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud.

Wil je lid worden? Meld je dan aan via de website www.vvsho.nl (Word lid).