PolitiekHW: Marga van Hulst (BurgerBelangen)

Marga van Hulst in de studio (juni20)

Vandaag bij ons in de studio, als eerste geplande gast, Marga van Hulst. Wij hebben haar uitgenodigd in de studio als gemeenteraadslid van BurgerBelangen. Want dat doen wij altijd in het eerste halfuur van onze uitzending. Wij spraken met haar over de RET (Regionale Energie Transitie) en wat dit voor gevolgen heeft voor de inwoners. Het heeft namelijk best wel wat gevolgen en deze zijn niet bij iedereen bekend. 

Verder spraken wij over ”Zomerlandengate”. 

BurgerBelangen wil namelijk graag weten hoe de burgerparticipatie is verlopen tijdens de besluitvorming over de zonneweiden in de toenmalige gemeente Binnenmaas. Zij hebben dit drie maanden geleden het verslag van die vergadering opgevraagd, hebben de toezegging gehad dat die zou komen en daarna is het stil gebleven, ondanks herhaling vanuit BurgerBelangen. Dus heeft die nu het besluit genomen om een lid, als burger een WOB-verzoek in te dienen om het op die manier te verkrijgen.