Petitie succes voor nieuwe politieke partij Vrij en Sociaal Nederland

50.000 handtekeningen tegen vaccinatiepaspoort

De vorige week gelanceerde petitie van de nieuwe politieke partij Vrij en Sociaal Nederland is een groot succes. Binnen enkele dagen heeft de partij met lijsttrekker Bas Filippini vijftigduizend handtekeningen opgehaald voor de petitie tegen het vaccinatiepaspoort. Voor de partij Vrij en Sociaal Nederland is dat het bewijs dat ze hiermee de juiste weg in zijn geslagen en dat Nederland een partij als VSN nodig heeft.

‘Wij zijn klaar voor Den Haag en Nederland is klaar voor ons,’ laat lijsttrekker Bas Filippini weten. ‘Met onze partij Vrij en Sociaal Nederland laten we zien dat er alternatief plan is om corona te bestrijden. Wat er nu wordt uitgevoerd, is een disproportioneel beleid. Een half miljoen ondernemers leeft nu in armoede en zijn het slachtoffer van het huidige beleid. Dat kan en moet anders. Wij hebben een plan dat kan worden uitgevoerd voor nog geen 1/50ste van de huidige kosten. Nederland mag geen openlucht gevangenis worden met pasjes en verbod op vertoeven in de buitenlucht. Wij zijn voor een open samenleving, en dus ook voor een open overheid met een open politiek.’

De in 2020 opgerichte partij is een humanistische, sociaal maatschappelijke middenpartij. De ophef rondom het vertrek van Willem Engel ligt inmiddels achter hen, laten ze weten. De partij richt zich op de toekomst en het mede bepalen van het nieuwe beleid in Nederland. ‘Behalve dat we Nederland willen ‘bevrijden’ van alle coronaregels, hebben we uiteraard nog veel andere belangrijke onderwerpen die we veranderd willen zien. We gaan ons sterk maken voor een miljoen Nederlanders die iedere maand € 250,- of meer tekortkomen. Er moet gratis openbaar vervoer komen, een basisinkomen zonder voorwaarden en een gratis opleiding zodat studenten zonder studieschulden aan hun carrière beginnen. Wij werken vanuit principes en niet vanuit een politiek programma. Onze waarden en normen staan centraal. Daarom vinden wij ook dat er meer aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling op scholen moet komen. Een ander belangrijk aandachtspunt is dat wij een alternatief plan hebben om de stikstofproblematiek tegen te gaan waardoor boeren aan het werk kunnen blijven en er weer genoeg gebouwd kan worden. Ook willen we dat er een ministerie voor ICT en technologie komt.’

Wie is Bas Filippini?

Bas Filippine groeide op in een gezin met acht kinderen. In zijn leven heeft altijd de Spaanse/Zuid-Europese cultuur centraal gestaan. ‘Je zorgt voor elkaar.’ Ook de Caraïbische cultuur spreekt hem enorm aan. Als eigenaar van verschillende horecapanden op Curaçao en Bonaire verblijft hij hier regelmatig en kent hij de bevolking goed. De succesvolle ondernemer en coach houdt van wielrennen, hardlopen, watersport, lezen, geopolitiek, Latijns-Amerikaanse dansen, skiën, tuineren, wandelen, kamperen, ondernemen en zet zich in voor privacy en de rechtsstaat.

De partij hoopt tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart minstens een zetel te veroveren.