Avondklok iets ingekort

coronavirus

Tijdens de persconferentie van 23 maart kondigde demissionair minister president Rutte aan dat de huidige maatregelen om het coronavirus tegen te gaan worden verlengd.

Verlenging maatregelen

Alle maatregelen die nu gelden blijven hetzelfde en worden verlengd met 3 weken tot en met 20 april. Een compleet overzicht van de maatregelen vind je op de website van de rijksoverheid.

Avondklok uur later van kracht

De avondklok wordt met drie weken verlengd, tot en met 21 april 04:30 uur. Vanaf woensdag 31 maart gaat de avondklok wel een uur later in, namelijk vanaf 22:00 uur. Dit vanwege de zomertijd en op dringend advies van de burgemeesters uit het Veiligheidsberaad en de Politie.

Reisadvies verlengd

Het negatief reisadvies wordt verlengd tot en met zaterdag 15 mei. Dit reisadvies geldt dus ook tijdens de meivakantie.

Onderwijs

Met de inzet van zelftests is het volgens demissionair minister Hugo de Jonge mogelijk om eind april  1 dag per week fysiek onderwijs te geven voor HBO en WO.
Vanaf 26 april zal het voor studenten van het hoger onderwijs (HBO en WO) weer mogelijk zijn om één dag per week les op locatie te volgen. Dit is nog wel afhankelijk van een daling van de besmettingscijfers en als de onderwijsinstellingen de studenten een zelftest kunnen aanbieden.