De allereerste HW Business Walk: warm ondanks de kou

Een frisse neus halen, samen sparren en andere Hoeksche ondernemers coronaproof ontmoeten. Dat waren de belangrijkste ingrediënten van de allereerste HW Business Walk op vrijdag 5 maart. Op stevige stappers en warm aangekleed – het was een heldere maar koude avond – wandelden ruim 40 ondernemers in vooraf gematchte duo’s vijf kilometer door Oud-Beijerland. De wandeling voerde onder meer langs het Spui en verschillende horeca-zaken, waar de wandelaars een hapje en een drankje konden afhalen. ´Een avond van samenzijn en mensen terugzien. Het was warm ondanks de kou.’

Samen sterk
De HW Business Walk is een initiatief van de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW) en het Startersnetwerk Hoeksche Waard (SNHW). Hiermee maken de verenigingen zich samen sterk om hun leden in coronatijd een offline netwerkmogelijkheid te bieden. Dat is namelijk iets waar veel ondernemers behoefte aan hebben, na een jaar dat vooral in het teken stond van online meetings. Ondernemers missen vooral het persoonlijke contact en het samen sparren over ondernemerschap. Met de Business Walk spelen de verenigingen op deze behoeftes in.

Superleuk
De organisatie kijkt terug op een geslaagde en gemoedelijke avond, met veel positieve energie en blije gezichten. Waaronder dat van Jan Kleinendorst (Bloem en Groenprojecten), die meegewandeld heeft en de Business Walk een briljant idee vindt: ‘Ik kijk terug op een superleuke avond. Ik kende mijn match alleen van gezicht. Tijdens de wandeling hebben we elkaar beter leren kennen en een heel leuk gesprek gehad. Onder andere over zijn werk bij de Gemeente. Het was ook fijn om lekker buiten te zijn. En de hapjes onderweg waren top!’

Een avond van samenzijn
Ook Sjoerd de Waal (Trainnovation) wandelde mee en is enthousiast: ‘Erg leuk opgezet, ook de samenwerking met de lokale horeca (Natuurlijk aan het Spui, FLEURS, LOOXS Bar & Kitchen, In de Buurt Eten & Drinken, Meiden van de Keuken en ’t Kookhuys red.) waar we overal een hapje en een drankje kregen. Doordat je met zijn tweeën loopt, geeft dit ook meer diepgang aan je gesprekken. Ik had ook een heel goede match, daar zat blijkbaar een goed algoritme achter. Onderweg kwamen we ook wel andere ondernemers tegen, daar hadden we dan korte gesprekjes mee. Het was een avond van samenzijn en mensen terugzien. Het was warm ondanks de kou.’ Word ook lid Ondernemers hebben elkaar in deze tijd hard nodig, om samen op te trekken en samen sterk te staan in de Hoeksche Waard. De HW Business Walk is een voorbeeld van de initiatieven waarmee de OHW en SNHW ondernemers met elkaar verbinden. De OHW speelt namens de ondernemers ook een belangrijke rol richting overheid en onderwijs. Daar willen we als ondernemers een krachtig geluid laten horen. Ben je ondernemer en nog geen lid? Sluit je dan aan. Samen met jou staan we nog sterker.

Aanmelden en meer info:
– OHW: www.o-hw.nl/over-ohw/lid-worden.
– SNHW: startersnetwerkhoekschewaard.nl/aanmelden/

Tekst : Christel Broeders (Storysense Communicatie) Fotografie : Elizabeth Heijblom (Heijblom Fotografie)