Yenthe en Rafa winnen de voorleeswedstrijd in de Hoeksche Waard

Afgelopen weken werd er heel wat voorgelezen; 15 kanjers van kandidaten streden om de titel ‘voorleeskampioen’ van de Hoeksche Waard. Deze wedstrijd vond dit jaar digitaal plaats, verdeeld over twee woensdagmiddagen.

De juryleden Cora Labree (directeur-bestuurder De Hoeksche School Kinderopvang), Kim Zuidema (Cultuurcoach), Harry van Waveren (wethouder Hoeksche Waard), Carla Beverwijk, Geertje Wiersma en Colinda de Jongh (Bibliotheek Hoeksche Waard) kregen de moeilijke taak om in beide rondes een winnaar te kiezen. Er werd onder meer gelet op uitspraak, verstaanbaarheid en tempo.

Online voorlezen Yenthe Verhoef van OBS de Boomgaard in Mijnsheerenland en Rafa Roos van CBS de Weerklank in Westmaas zijn de winnaars geworden van de lokale online voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Zij zullen onze gemeente gaan vertegenwoordigen in de provinciale voorleesronde.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een samenwerking tussen Stichting Lezen en de Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd aan een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar dat het vooral ook erg leuk is.