Tiki Taka de toekomst in met Touzani

Soufiane Touzani geeft in de eerste week van februari een webinar aan de kinderen en jongeren van alle SWKGroep-organisaties. Dus ook aan alle kinderen van COKD Kinderopvang in de Hoeksche Waard. De tv-persoonlijkheid en freestyle voetballer trapt daarmee het Jaar van de Toekomst af. Kinderen gaan een jaar lang leren, dromen en wensen over de toekomst.

“Via de subthema’s tijd, groei en trend nemen we de kinderen mee naar de toekomst”, vertelt Martin van de Ruit, voorzitter van de raad van bestuur. “Hoe de toekomst eruit ziet? In 2021 gaan we in de toekomst kijken. De kinderen leren van het verleden, kijken naar het heden en gaan dromen over de toekomst. Hoe ziet jouw leven eruit in 2050? Tijd maakt de toekomst! Met de tijd groeit en ontwikkelt ieder mens. Je verandert daardoor. Je kan ook je talent laten groeien. De natuur om je heen groeit met je mee. Door de tijd heen vernieuwen we. Nieuwe trends worden gezet. Het kan altijd sneller, mooier, innovatiever maar ook efficiënter en duurzamer. Samen met de kinderen op weg naar de Wereld van 2050.”

Touzani
‘Dromen over later hoort bij de toekomst”, vertelt Martin. “Wat wil je worden. Waar ligt je talent. En hoe kan je je talent ontwikkelen. Plezier hebben op weg naar de toekomst. Iemand die daar alles van weet is Soufiane Touzani. We hebben deze beroemde freestyle straatvoetballer daarom gevraagd voor een webinar. Daarin vertelt Touzani over zijn jeugd, hoe hij als mens is gegroeid en wat hij heeft gedaan om zijn talent te ontwikkelen. Touzani deelt zijn drie gouden tips voor een gouden toekomst. En hij daagt iedereen uit met een challenge. Zo inspireert hij de kinderen om over hun toekomst te dromen.”

Ideeënboek en website
Het Jaar van de Toekomst start in de eerste week van februari. Een jaar lang worden voor de kinderen allerlei thema-activiteiten georganiseerd die de ontwikkeling van het kind spelenderwijs stimuleren. Deze week valt een themaboek op de mat, vol uitdagende activiteiten, verhalen en pedagogische tips. Bovendien bieden de pedagogisch medewerkers, buurtwerkers, hulpverleners en leerkrachten ook activiteiten aan voor thuis. Zo kunnen de kinderen en jongeren van COKD Kinderopvang in de Hoeksche Waard ook tijdens deze lockdown op naar de toekomst.

“De SWKGroep vindt de ontwikkeling van ieder kind belangrijk” aldus Van de Ruit. “Daarom is het Jaar van de Toekomst ideeënboek via de website van de SWKGroep gratis toegankelijk voor iedereen. Dat geldt ook voor de website www.leukekinderactiviteiten.nl. Het kan ouders en kinderen veel inspiratie bieden. Zeker ook in deze tijd waarin we met elkaar extra veel thuis zijn.”