Stemmentellers gezocht voor 17 maart!

Op woensdag 17 maart vinden de verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats. Voor die dag zijn wij voor alle 45 stembureaus nog op zoek naar tellers die ´s avonds de stemmen kunnen tellen. Het tellen van de stemmen begint om 21.00 uur en duurt totdat het telproces is afgerond. Tellers krijgen een vergoeding van EUR 40,00.
Bent u 18 jaar of ouder? Dan kunt u zich aanmelden via het aanmeldformulier. Na het aanmelden krijgt u een e-mail met de bevestiging van uw aanmelding. Drie werkdagen later geeft u via een link aan wanneer u beschikbaar bent en naar welk stembureau uw voorkeur uitgaat.

Aanvulling reservelijst

In principe hebben zich voldoende stembureauleden aangemeld voor woensdag 17 maart. Er staan ook al behoorlijk wat mensen op de reservelijst. Maar de ervaring leert dat er altijd mensen zijn die zich op het laatste moment afmelden, bijvoorbeeld omdat ze ziek zijn. Zeker in coronatijd – waarbij een verkoudheid al voldoende is om thuis te moeten blijven – hebben we daarom extra mensen nodig die oproepbaar zijn. Bent u 18 jaar of ouder en wilt u zich aanmelden voor de reservelijst voor 17 maart? Dat kan via het aanmeldformulier. U moet wel van tevoren een online instructie (e-learning) volgen en met goed resultaat afronden. Let op: als reserve stembureaulid kunt u ingezet worden op elk stembureau in de Hoeksche Waard.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met team Verkiezingen via telefoonnummer 14 0186 of stuur een e-mail naar verkiezingen@gemeentehw.nl. Kijk voor meer uitgebreide informatie over de verkiezingen op de pagina Verkiezingen.