Petitie tikt vandaag de 3000 handtekeningen aan

Met nog 1 dag te gaan voordat de petitie voor de Damherten van Strijen en Numansdorp aanstaande. vrijdag persoonlijk wordt aangeboden bij Burgemeester Bram van Hemmen van de Hoekschwaard en digitaal bij de Provincie Zuid Holland en Fauna behoor Zuid Holland kunnen de burgers die het initiatief starten trots zijn dat ze vandaag de 3000ste handtekeningen kunnen noteren. 

Toen de petitie startte aan een tafel in Strijen spraken ze af dat ze minimaal 1000 handtekeningen per week nodig moesten hebben omdat de petitie uiterlijk vrijdag 12 februari moest worden ingediend omdat de rechtszaak die aangespannen is door Animal Rights & Fauna4life dient op dinsdag 16 februari. 
De burgers wilden laten zien en horen dat ook zij die elke dag genieten van de roedel en sommige van hen deze al meer dan 10 jaar volgen ook wil dat de roedel blijft en beheert zal gaan worden. 
Ray de Boon zegt…. we hebben er nu alles aangedaan en kunnen aan het eind van de rit in de spiegel kijken. We hebben nog wat persberichten gevonden uit het verleden waarin staat dat het een verrijking is voor de Hoeksche Waard dat de Damherten verblijven in Ambachtsheerlijkheid en zullen deze toevoegen bij de petitie. En als ze toch worden afgeschoten dan zijn bloembollen belangrijker dan de levens van deze dieren. Laten we hopen dan de instanties onze petitie mee gaat nemen in hun uiteindelijke beslissing. 


Foto credits: Arie Leijdens