Joanne Blaak-van de Lagemaat en Paul Boogaard op CDA kandidatenlijst voor Tweede Kamer

Joanne Blaak-van de Lagemaat uit Maasdam en Paul Boogaard uit Nieuw-Beijerland doen namens het CDA mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Ze staan op plaats 62 en 73 op de kandidatenlijst in regio Zuid-Holland Zuid. De eerste 51 kandidaten op de CDA-lijst, die wordt aangevoerd door de huidige minister van Financiën Wopke Hoekstra, zijn in het hele land hetzelfde, de volgende plekken worden per provincie ingevuld. De partij heeft hiervoor gekozen om kiezers de gelegenheid te geven te stemmen op herkenbare CDA-ers die regionaal bekend zijn.


Joanne Blaak-van de Lagemaat is sinds 2019 wethouder en 4e locoburgemeester van gemeente Hoeksche Waard. Zij draagt verantwoordelijkheid voor onder andere Volksgezondheid, Jeugdzorg en Inclusieve samenleving. Daarvoor was ze algemeen directeur van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Zuidwest Nederland. Ze was ook 5 jaar lid van de gemeenteraad van de voormalige gemeente Binnenmaas.


Paul Boogaard is sinds 2019 wethouder en 1e locoburgemeester van gemeente Hoeksche Waard. Daarvoor vervulde hij die functies ook al 5 jaar in de voormalige gemeente Korendijk. Boogaard is verantwoordelijk voor onder andere de portefeuilles Economische Zaken, Werkgelegenheid en Sport. Voor zijn wethouderschap bekleedde hij diverse managementfuncties in het bedrijfsleven en was hij 8 jaar lid van de Korendijkse gemeenteraad. In zijn vrije tijd is hij actief als trainer op het gebied van politiek, democratie en rechtstaat voor ProDemos en voor de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.