Glossy nieuw Actief College over toen en nu

Het nieuwe gebouw van het Actief College aan de Polderlaan in Oud-Beijerland is begin januari in gebruik genomen. In alle stilte. Dat was geen bewuste keus; het openingsfeest had op 3 februari plaats moeten vinden, waarna de hele Hoeksche Waard met de nieuwe aanwinst kennis had kunnen maken tijdens het Open Huis. Maar vanwege de coronapandemie is dat niet doorgegaan. De school staat er nu wat verlaten bij. Behalve de examenleerlingen en hun docenten is niemand aanwezig; onderwijs wordt online gegeven.

Digitaal Open Huis Wie toch alvast een kijkje wil nemen, is van harte welkom tijdens het digitaal Open Huis op 5 februari a.s. Kijkers maken kennis met de trotse directeur van de school, Rianne Koole, en kunnen een virtuele, actieve tour maken door het hele gebouw.

Glossy De opening van een nieuwe school voor voortgezet onderwijs is een bijzondere gebeurtenis. Om dit te markeren en de herinneringen aan het oude schoolgebouw aan de Koninginneweg (dat dateert van 1955!) en zijn voorgangers vast te houden, heeft docente Krista Heshof een glossy samengesteld die aan alle leerlingen en stakeholders zal worden uitgereikt. Het magazine geeft een goed beeld van het Actief College door de jaren heen, maar bevat ook bijdragen van Hoeksche Waardse ondernemers waar onze leerlingen stage lopen. Die ondernemers zijn in veel gevallen zelf hun loopbaan op het Actief College begonnen. Natuurlijk halen ook oud-docenten en oud-leerlingen mooie herinneringen op. Beslist een collectors item!

Arie Slob Het eerste exemplaar van deze unieke glossy is per post verzonden naar demissionair minister Arie Slob, die onder normale omstandigheden ook bij de opening aanwezig zou zijn geweest. Het is bekend dat deze minister groot belang hecht aan goed en modern praktijkgericht vmbo onderwijs.

Het tweede exemplaar was voor de wethouder van onderwijs van de gemeente Hoeksche Waard, Huibert Steen; op 3 februari ontving hij het blad uit handen van bestuursvoorzitter Luc van Heeren en Kim Visser, leerling uit klas 4. Haar viel die eer te beurt omdat zij op de cover van de glossy prijkt.

Modern en energieneutraal Niet alleen het gebouw van het Actief College is fonkelnieuw maar ook de inventaris en de leermiddelen. Stichting De Hoeksche School, waar het Actief College onder valt, heeft enkele miljoenen euro’s in de inrichting geïnvesteerd, zodat de leerlingen zich in de praktijkgerichte vakken kunnen professionaliseren met de modernste leermiddelen en machines. Maar ook het gebouw zelf is een machine. Het gebouw wekt vrijwel alle energie zelf op, zelfs wanneer in de zomer de airco op volle toeren draait.

Wethouder Huibert Steen is enthousiast: „Vanuit mijn portefeuille vind ik het ontzettend belangrijk dat jongeren in de Hoeksche Waard goed en vernieuwend onderwijs kunnen volgen. In dit nieuwe gebouw met moderne voorzieningen zijn alle voorwaarden voor een uitstekende praktijkgerichte opleiding aanwezig. Daarnaast ben ik als wethouder Duurzaamheid ook trots op het feit dat dit gebouw nagenoeg energieneutraal is. Op alle terreinen vind ik het nieuwe Actief College een aanwinst voor ons eiland.” Meer informatie, ook over het digitaal Open Huis op 5 februari a.s. op www.actiefcollege.nl.