Duurzaam idee? U kunt nog meedoen met de Duurzaamheidsprijs!

Nog tot zondag 28 februari kunnen inwoners en maatschappelijke organisaties ideeën indienen voor de Duurzaamheidsprijs 2021 van gemeente Hoeksche Waard. Het gaat om ideeën die de Hoeksche Waard duurzamer maken. Het kunnen ideeën zijn om energie te besparen, afval te verminderen of te hergebruiken, biodiversiteit te bevorderen, om overtollig regenwater op te vangen enzovoort. Alle initiatieven helpen, groot en klein.

Geldprijs van maximaal EUR 10.000,-

De winnaar van de Duurzaamheidsprijs ontvangt een geldprijs van maximaal EUR 10.000,- om daarmee zijn of haar idee uit te voeren. De ingediende initiatieven worden beoordeeld door een jury. Deze jury kijkt onder andere naar het effect op de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente, op uitvoerbaarheid en in hoeverre het idee uniek is. In maart maakt de jury uit alle inzendingen 5 nominaties bekend. De prijsuitreiking vindt plaats in april.

Meedoen?

Ideeën indienen kan via de pagina Duurzaamheidsprijs. Hier vindt u alle informatie, een digitaal formulier om mee te doen en het juryreglement.