Uitreiking prijs historische quiz Oud-Beijerland

Eind vorig jaar organiseerde de bibliotheek Hoeksche Waard en de Historische Vereniging Oud-Beijerland een quiz over de rijke historie van het Spuidorp. De gelukkige winnares van de quiz is mevrouw Corrie Sonneveld uit Oud-Beijerland met slechts 1 fout antwoord, zij werd donderdagmorgen in de bibliotheek ontvangen. Haar werd als prijs een taart overhandigd, beschikbaar gesteld door Oud-Beijerlandse bakker Boender.

Geertje Wiersma van de bibliotheek was erg verrast door het aantal inzendingen, en veel goede antwoorden die er zijn gegeven. Uit de reacties van de deelnemers bleek dat veel mensen plezier

aan de quiz hebben beleefd om in vele boeken te zoeken naar de juiste antwoorden.

Volgens voorzitter Pieter Jan in ’t Veld van de Historische Vereniging was het erg leuk om de vragen te maken: “We hadden een mix van 20 vragen gemaakt met als onderwerpen, algemene vragen en specifieke vragen over de industrie, historie, monumenten en gebouwen. Ik was erg verbaasd met zoveel goed antwoorden, want sommige vragen waren niet echt gemakkelijk”. Uit de reacties bij de antwoorden kun je opmaken dat er steeds meer belangstelling is voor de historie van het eigen gebied, aldus in ’t Veld..