Petitie losloopgebied voor in s’Gravendeel

We spreken met Carolien Rollof uit s’-Gravendeel, meer dan honderd Hoeksche Waarders roepen de gemeente per online petitie op een hondenspeeltuin of losloopgebied voor die viervoeters in ’s-Gravendeel te plaatsen. ,,Dit moet er zo snel mogelijk komen.

Wie hond Bello of Snuffie uitlaat zonder riem, loopt nu altijd kans ’m kwijt te raken bij een van de dagelijkse uitlaatloopjes. Dat moet maar eens afgelopen zijn, vinden vele inwoners van ’s-Gravendeel en omstreken. ,,Het ontbreekt hier aan een veilig omheind losloopgebied of hondenspeeltuin voor honden in het dorp. Waar je zo als bewoner naartoe kan lopen en waar het veilig is, schrijven de initiatiefnemers van de online petitie. ,,Niet elke hond die losloopt komt terug naar zijn baas, dus voor die mensen is het zeker een uitkomst.”

De petitie staat pas een paar dagen online en meer dan honderd mensen hebben al hun digitale handtekening gezet. ,,We willen graag een gebied waar je zonder je auto te moeten pakken, naartoe kan. Heel veel hondenbezitters zouden dit fijn vinden.