Oude monumentale linden bij de voormalige Posthoorn in Puttershoek nu twee kopjes kleiner gemaakt

Tot verbazing en ergernis van buurtbewoners, voorbijgangers en Bomenwerkgroep Fraxinus Excelsior werden de vijf monumentale leilinden, naast waar ooit in Puttershoek voormalige partycentrum de Posthoorn stond, afgelopen zaterdag nogmaals een kopje kleiner gemaakt.

Einde december 2020 waren de vijf al ontdaan van bijna alle oude takken en was er een meter van de bovenzijde gehaald. Nu is er nogmaals een halve meter vanaf gehaald. Gevolg van deze `werkzaamheden´ zijn nu echt vijf geheel vormloze staken. Het is maar zeer de vraag of de bomen dit gaan overleven en als ze het al overleven zal het decennia duren voor er weer takken van een serieus formaat aan de monumentale oudjes zitten. Buurtbewoners begrijpen weinig van deze rigoureuze aanpak. En ook de bomenwerkgroep snapt er niets meer van en vraagt zich af wat nu feitelijk de werkelijke bedoeling is van deze herhaaldelijke snoei aan deze bijna 180 jaar oude bomen? Het is des te meer onlogisch, omdat ze in 2018 nog in goed overleg met de toenmalige gemeente Binnenmaas netjes en bekwaam zijn gesnoeid. Toen werden alleen dood hout en de uitlopers op de hoofdvertakkingen verwijderd, zoals ook hoort bij oude, voormalige leibomen.