GGDZHZ geeft op 15 januari eerste vaccinatie tegen corona aan zorgmedewerker

vaccin spuit

Op 15 januari 2021 start de GGDZHZ met het vaccineren van zorgpersoneel in Dordrecht.

De Deetos sporthal is de centrale locatie voor de regio Zuid-Holland Zuid waar zorgpersoneel zich kan laten vaccineren.

De eerste prik wordt ‘s morgens om 7.55 uur gegeven, direct daarna gaat het vaccineren van de zorgprofessionals echt van start. De GGD ZHZ zal zeven dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur gaan vaccineren.

Zorgpersoneel ontvangt via de werkgever een uitnodiging om een afspraak voor de vaccinatie te maken. Al vanaf de eerste dag waarop het callcenter voor het maken van afspraken operationeel was, heeft zorgpersoneel zich massaal aangemeld voor een vaccinatie.

Zij zullen het vaccin van BionTech/Pfizer toegediend krijgen.

Het vaccin wordt twee keer toegediend met een tussenpauze van 21 dagen. Dat betekent dat zorgprofessionals die zich aanmelden, in de periode van vaccinatieweek 1 tot en met 3 de eerste vaccinatieprik toegediend krijgen. In vaccinatieweek 4 tot en met 6 ontvangen zij de tweede prik.