Actie statiegeldflessen voor snoezelruimte logeerhuis De Bijenkorf


Wij zijn in gesprek gegaan met Angelique Emmerink en Virginie Kooijman van Logeerhuis De Bijenkorf. Er is namelijk een ludieke actie gestart om nog meer voor de cliënten te doen. Het logeerhuis spaart namelijk sinds 1 december statiegeldflessen om geld in te zamelen voor een heuse snoezelruimte.
In logeerhuis De Bijenkorf in ‘s-Gravendeel kunnen thuiswonende kinderen en volwassenen met een verstandelijke of meervoudige handicap logeren of in deeltijd wonen. In het huis wonen gemiddeld vijf bewoners in deeltijd en kunnen er tien cliënten logeren. Tijdens de logeerperiode worden de ouders en/of verzorgers ontlast en kunnen zij even op adem komen en wat meer aandacht besteden aan zichzelf of andere gezinsleden.
Hoe zij op het idee van de snoezelruimte zijn gekomen en wat het inhoudt kun je hier beluisteren: