Politiek HW: burgemeester Bram van Hemmen

Bram van Hemmen. Burgemeester Hoeksche Waard

We spraken in de uitzending van NieuwsradioHW burgemeester Bram van Hemmen. Natuurlijk kijken we terug op de “intocht” van Sinterklaas vorige week waarbij de burgemeester een glansrol had. Een uitzending die erg goed bekeken is en waarmee hij erg tevreden is.

Natuurlijk komen de maatregelen rond het Coronavirus aan de orde. De Hoeksche Waard heeft even op de eerste plaats gestaan in de regio wat het aantal besmettingen betreft. Met positieve testen van 25% ging de gemeente Hoeksche Waard de grote gemeentes als Rotterdam en Dordrecht voorbij. Inmiddels staat de gemeente weer op plaats 7. De burgemeester is niet ontevreden over de eilandbewoners en hun aanpassingen.  Hij ervaart wel dat er nog steeds angst heerst onder de bewoners. De burgemeester vraagt ook aandacht voor de jeugd. Zij hebben op dit moment zwaar omdat er eigenlijk niets kan of mag. Via de jeugd kwamen we op het vuurwerkverbod waar de burgemeester streng op zal handhaven net als het samenscholingsverbod, niet meer dan 4 mensen buiten bij elkaar. Het carbid schieten mag waar dat op het eiland gebruikelijk is gewoon plaatsvinden, wel zal hij toezien dat er geen jeugd uit de omliggende gemeentes naar het eiland komen. Tot slot kijken we alvast vooruit naar de verkiezingen. De burgemeester zegt zorg te dragen voor verantwoorde verkiezingen, verspreid over 3 dagen waarbij de 70 plussers waarschijnlijk per post mogen stemmen. Bram van Hemmen roept de bewoners op zich aan de richtlijnen te houden en bovenal vol te houden. Het kan nog even duren maar hij heeft goede hoop op het vaccin. En of het dan februari, maart of komende zomer wordt: hou vol.
Beluister hier het hele gesprek terug: