Gemeentelijke Vrijwilligerswaardering

Zaterdag 28 november gingen wethouders Joanne Blaak-van de Lagemaat en Paul Boogaard op pad om 28 vrijwilligers in een verdiend zonnetje te zetten. De vrijwilligers die zij bezochten waren genomineerd voor de Gemeentelijke Vrijwilligerswaardering die dit jaar een ander gezicht kreeg vanwege de geldende maatregelen. Daarom was ervoor gekozen niet de vrijwilligers op 1 locatie te ontvangen, maar hen op te zoeken en te verrassen met een mooie attentie. Door het stralende weer werden de vrijwilligers ook letterlijk in het zonnetje gezet.

De genomineerden voor deze waardering

Ad van Tol | Hartslag.nu Hoeksche Waard
Ad heeft zich enorm ingezet voor een hartveilige Hoeksche Waard. Dankzij zijn inspanningen zijn in de Hoeksche Waard op diverse plekken AED´s voorhanden en is een netwerk van hulp opgezet waarmee daadwerkelijk levens gered worden.

Anneke Keizerswaard, Ine Boshuizen, Paula Kleibergen, BrendaSchrijvers, Anke van der Linden | Vrijwilligers Coffee Café Mijnsheerenland
Zo snel als dat dit na de lockdown kon, zijn de vrijwilligers van Coffee Café Mijnsheerenland weer koffie-ochtenden gaan organiseren voor ouderen. Dankzij hen konden zij elkaar al snel weer op een veilige manier ontmoeten.

Annemieke Steenbergen | HW Tassenactie
Annemieke is een vrijwilligster met een groot hart voor mensen die het minder hebben. Ze organiseert onder meer de Tassenactie. Dit is een actie waarbij ze mensen een steuntje in de rug geeft door ze eens in de zoveel tijd te voorzien van 1 of meerdere tassen boodschappen, in samenwerking met supermarkten in de regio. Daarnaast helpt ze mensen ook wel eens met cadeautjes rond de feestdagen en kunnen mensen haar van alles vragen als ze hulp nodig hebben. Ze zal altijd proberen mensen in raad en daad bij te staan.

Chris Patijn | Buurt Bestuurt / Buurtpreventie Zoomwijck Oud-Beijerland
2 initiatieven die in de wijk al jaren `up and running´ zijn dankzij de continue inzet van Chris. Extra aandacht voor hem door hem voor zijn inzet te bedanken en de aandacht daarvoor zouden bovendien kunnen leiden tot extra (benodigde!) aanwas van nieuwe meedoeners in Buurt Bestuurt en/of Buurtpreventie!

Els van Veen, Marcus de Koning, Joan Sinterniklaas, Bram de Jong | Zorgcoöperatie de Striense, Buurthuis Me Mekaar
Dankzij dit viertal is een ontmoetingsplek gerealiseerd in Strijen, wat zorgt voor meer verbondenheid in het dorp.

Ina Vink en Erik Blok | Stichting de Overbrugging
Niet alleen voor maar zeker ook tijdens de lock down, hebben zij telkens contact gehouden met de clienten en de vrijwilligers. Ze hebben de vrijwilligers ook in deze tijd begeleid en aan het werk gehoduen. Ook hebben zij altijd een luisterend oor voor de eventuele problemen en persoonlijke zaken van de clienten en de vrijwilligers.

Jelle Blinde | Belangengroep LHBTI+Hoeksche Waard
Jelle is betrokken bij de LHBTI+ Hoeksche Waard die zich actief inzet om deze groep mensen in de Hoeksche Waard zichtbaarheid te geven en een veilige plek te creëren waar iedereen zichzelf kan zijn.

Kees de Snaijer | v.v. Strijen
Heeft zich jarenlang met hart en ziel ingezet voor v.v. Strijen, voor het organiseren van evenementen en is een `lopend archief´ voor activiteiten die voor bijvoorbeeld festiviteiten (100 jarig bestaan) worden georganiseerd. Dat verdient waardering!

Kevin Splinter | Schooltuin, bouwlezen en sportvrijwilliger,
CBS de Hoeksteen
Kevin houdt al jaren de schooltuin op Het Pluspunt draaiende en is vrijwilliger bij het Bouw-lezen op school. Daarnaast geeft hij sportlessen voor de gemeente aan kinderen met een rugzakje.

Laura Moree en Marianne Achterberg | Truckersrit met gehandicapten
De truckersrit is een evenement waar de deelnemers elk jaar reikhalzend naar uitkijken. De organisatie wordt getrokken door twee dames die er het hele jaar mee bezig zijn en dat alleen maar doen om anderen blij te maken.

Lea Schoolmeester | Vrijwilligster in hart en nieren
Lea is al ruim 45 jaar actief als vrijwilligster in de Egmondshof en nu de Rembrandt. Daar doet ze veel goed werk. Vandaar dat ze weleens in het zonnetje gezet mag worden.

Olga van Venetië, Tarita Groeneveld & Jeene | Buurtcirkel
De vrijwilligers van de Buurtcirkel helpen mensen zelfstandig te kunnen wonen. Zij zorgen voor verbinding tussen de deelnemers en zorgen dat deelnemers ontdekken wat ze nog wel zelf kunnen. Ze hebben een echte sleutelpostie in de buurtcirkel.

P. Versteeg – Mourits | Vrijwilligster in hart en nieren
Mevrouw Versteeg is haar hele leven al vrijwilliger. Vroeger bij het oude Sabina, in het restaurant en bij het koffie schenken. Ook heeft zij bij de Open Waard bingoavonden verzorgd. En nog steeds doet zij op haar 86 jarige leeftijd vrijwilligerswerk bij Gemiva in Oud-Beijerland. Met recht een vrijwilligster in hart en nieren.

Pia van Dalen | Het Geitenweitje
Pia heeft een hart van goud en komt al 20 jaar lang dagelijks in actie om de dieren van Het Geitenweitje in Klaaswaal te verzorgen. Door weer en wind gaat zij op pad om de dieren met veel liefde een fijne tijd te bezorgen.

Piet van der Zanden | Repair Café Hoeksche Waard
De website van het Repair Café was aan vernieuwing toe. Piet van der Zanden nam het initiatief om een overzichtelijke en toegankelijke website te bouwen. Dit deed hij in samenwerking met de 5 coördinatoren. Juist in deze coronatijd waarin de fysieke activiteiten noodgedwongen stil zijn komen te liggen, heeft Piet hiermee zeer nuttig werk verricht.

Renée Ruisch | Stichting Halte Zomervilla
St. Halte Zomervilla is een woon- en logeerverblijf voor ernstig meervoudig beperkte jong volwassenen. Renée heeft voor ogen hen, binnen hun beperkingen, zoveel mogelijk te laten groeien en zich te ontwikkelen. Door de platte organisatie worden alleen degenen die met jong volwassenen werken betaald. Renée doet dit werk dus al jaren belangeloos en betekent veel voor meervoudig beperkten in de Hoeksche Waard.

Thea van der Laar, Alie Lagerwerf, Barbera Lijnen, Marian Eduard, Sophia Herb | Kom Erbij Mijnsheerenland
Vrijwilligers hebben onderling het initiatief genomen om een koffieochtend te organiseren in het Dorpshart in Mijnsheerenland. Ze benaderden ouderen en zorgden ervoor dat de veiligheid gewaarborgd bleef. Zij verdienen aandacht omdat ze iets ondernamen voor de groep ouderen in de tijd dat niemand dat nog echt durfde.

Wilma Meuzelaar-van Kesteren | Hervormde Gemeente Maasdam
Wilma heeft gezorgd dat er veel contact werd gehouden met vooral oudere gemeenteleden. Met Pasen hebben alle leden van de gemeente een mooie paasgroet ontvangen en met Pinksteren een mooie boekenlegger met Pinkstergroet. Tevens is zij Coördinator Herstart Kerkdiensten in Maasdam. Wilma verzorgt al Jaren de Open Monumentendag in de kerk en is vrijwilliger als interieurverzorgster van het Ontmoetingscentrum. Naast ouderling is zij momenteel 2e scriba i.v.m. gezondheid van de huidige scriba. Alle reden om haar eens extra waardering te geven.