Winkels open of niet

Bij de stemming met betrekking tot de zondag openstelling hebben de collegepartijen tegen opening op zondag gestemd. Karoline Vorthoren licht dit toe vanuit haar visie op de zaak.

Karoline is voorstander van een gedifferentieerd beleid binnen onze gemeente en zodoende heeft zij voor het smaldeel van het CDA, in de gemeenteraad besloten om de bestaande verordening voort te zetten en dat betekent dat er op ons eiland 12 zondagen de winkels, in twee dorpen, een opening op zondag kennen. De andere zondagen en in de andere dorpen komt er geen verruiming van de verordening.

Volgens Karolien is dit de keuze van met name de kleine winkeliers die graag een dag in de week gesloten willen zijn en zijn die erg huiverig om hun winkels toch open te moeten doen. En dan neem je als gemeenteraadslid besluiten waarvan jij denkt dat die het beste zijn voor de gemeente.