Van reporter tot dijkgraaf

De nieuwe dijkgraaf Jan Bonjer is op 1 mei gestart bij het waterschap. Meer informatie over hem en zijn portefeuille vind je op https://www.wshd.nl/dijkgraaf-jan-bonjer

Jan Bonjer ziet als de grootste uitdaging van het waterschap, de waterveiligheid. De verwachting is dat de waterspiegel, deze eeuw, nog één ( 1 ) meter zal stijgen en dat heeft een gigantische impact op de hoogte van de dijken. De grote waterkeerringen aan de kust van ons land maar ook de deltawerken en de binnenlandse dijken krijgen hier mee te maken. Verder is er natuurlijk de invloed van zout water op zoet water.
Tot hoever mag je het zoute water laten binnenkomen. De Grevelingen is aan het herstellen, maar ons drinkwater in de Hoeksche Waard moet nu van verder Komen. Kortom keuzes met gevolgen en wij praten hierover met de dijkgraaf.