Tiengemeten weer te bezoeken

Op dit moment vaart de pont weer voor bezoekers. Tijdens de weekenden in november is het Bezoekerscentrum geopend. Ben je van plan om een bezoek te brengen? Zorg er dan voor dat je goed voorbereid naar het eiland komt. Vanaf donderdag 19 november zijn de coronamaatregelen in Nederland weer iets versoepeld. Ook Natuurmonumenten heeft besloten om te versoepelen, waardoor er weer bezoekers naar het eiland kunnen komen. Het aantal pontkaartjes is beperkt tot 45 bezoekers per overtocht, zodat er niet teveel mensen tegelijk samenkomen.
Ook het Bezoekerscentrum is tijdens de weekenden in november geopend. Op maandag tot en met vrijdag is het Bezoekerscentrum gesloten, maar kun je als bezoeker wel in het openbare gedeelte terecht voor een toiletbezoek en koffie/thee.
Natuurmonumenten organiseert helaas nog geen excursies op het eiland. Pont De pont is letterlijk de plek waar de mensen die naar en van Tiengemeten willen, samen móeten komen. Juist daarom heeft Natuurmonumenten op en rondom de pont maatregelen genomen. Zo geldt een mondkapjesplicht en moet je vooraf online je pontkaartje kopen. Wat niet veranderd is: de pont vaart stipt op tijd, dus zorg dat je op tijd aanwezig bent!

Herfst op Tiengemeten

Ook in de herfst is het prachtig op Tiengemeten! De natuur maakt zich op voor de winter. Die hele metamorfose is op Tiengemeten goed te zien, onder andere aan de kleuren van het landschap. Maar wat dacht je van de vogeltrek waarin Tiengemeten een hele belangrijke functie vervult? Deze video geeft je een beeld van Tiengemeten in de herfst. https://youtu.be/SJfbAnpGKSs

Veiligheid

We gaan ervan uit dat iedereen die Tiengemeten bezoekt, zich houdt aan de basisregels van het RIVM. Dus stap niet op de pont als je corona-gerelateerde klachten hebt, houdt anderhalve meter afstand en ga niet met meer dan vier personen of één huishouden op pad.
In het Bezoekerscentrum is het verzoek om de instructies op te volgen: draag een mondkapje en volg de aangegeven looproutes.
In de rij voor het toilet? Wacht op één van dieren op de grond. Je kunt alleen met pin betalen; alleen het koffieautomaat werkt met muntgeld. Alle overige voorzieningen op het eiland zijn gesloten; de deuren van de horeca blijven gesloten in verband met de coronamaatregelen.
Kijk voor meer informatie en hotelreserveringen op de website van Herberg Tiengemeten. Ga dus goed voorbereid op pad!