Pilot logeerzorg

Joanne Blaak in de studio

In mei 2019 is in de Hoeksche Waard de ‘Pilot logeerzorg’ van start gegaan. De pilot duurde een jaar en is één van de projecten van Thuis in de Kern en vindt plaats in samenwerking tussen Alerimus (en met haar Zorgwaard en Heemzicht), gemeente Hoeksche Waard, CZ Zorgverzekeraar en CZ Zorgkantoor en wordt mede mogelijk gemaakt door VWS. Nu is de evaluatie klaar. Tijd om te praten met Wethouder Joanne Blaak. Zij is zeer tevreden over het hele project. Het blijkt dat mantelzorgers dankbaar gebruik maken van de mogelijkheid eens een week “vrij” te nemen en de zorg aan anderen over te laten. De zorgverleners kwamen er het afgelopen jaar achter dat de mantelzorgers vaak een 100% zorg verlenen. Intensief zijn ze 24/7 met hun taak bezig. De wethouder weet zeker dat dit project een vervolg en mogelijk uitbreiding krijgt. Ze pleit voor een laagdrempelige mogelijkheden om als mantelzorger van de logeermogelijkheid voor de zorgbehoeftige gebruik te maken.


Joanne Blaak over de pilot logeerzorg