Crowdfundingsactie voor vernielde KunstBUS

In de KunstBUS van kunstenares Ankie Winkelman is afgelopen dinsdag ingebroken. De inbrekers hebben veel schade aangericht en materialen meegenomen. “De schade loopt op in de duizenden euro’s”, aldus Ankie Winkelman.

Sinds 2019 rijdt de KunstBUS de hele Hoeksche Waard en omgeving af om kunst te brengen- en mensen te laten genieten van een dagje creativiteit. De inwoners van de Hoeksche Waard zien haar graag rijden in haar gele volkswagenbusje. Jarenlang heeft Ankie hard gewerkt en -gespaard om dit goede project op te starten. In één nacht valt haar levenswerk in duigen en was er groot verdriet.

Het volledige artikel is hier te lezen (bron AD.nl)

Crowdfunding
Inmiddels is er een actie gestart om geld in te halen voor de reparatie van de KunstBUS. “Ik heb het opstarten van dit prachtige initiatief van begin tot eind meegemaakt en gezien hoeveel werk Ankie erin stopt. Toen ik het nieuws hoorde, brak mijn hart”, aldus initiatiefnemer Marthijs Klein. “Door corona is de cultuur- en evenementenbranche hard geraakt en is er weinig tot geen inkomen. Deze inbraak slaat in als een bom bij zowel Ankie als de organisaties bij wie zij de kunst komt brengen.”

U kunt doneren op de onderstaande link, waarmee u helpt aan de reparatie van de KunstBUS: https://getfunded.nl/campagne/12824-red-de-kunstbus. Hier is tevens meer informatie te vinden over de KunstBUS.
“Als u íéts kunt missen, doneer dan alstublieft, zodat Ankie weer snel kunst kan brengen bij de mensen!”