Coronabesmettingen locatie de Open Waard in Oud-Beijerland

De Open Waard
Helaas moeten we mededelen dat er coronabesmettingen zijn vastgesteld bij bewoners op de locatie Open Waard in Oud-Beijerland. Het gaat om bewoners van de 3e etage.

Alle bewoners en medewerkers van deze etage zijn of worden nu getest. Dit is een belangrijke voorzorgsmaatregel om de omvang van de besmetting te kunnen bepalen en de situatie te beheersen.

Om maximaal preventief te werken en verdere besmetting waar mogelijk te voorkomen, is de Open Waard is de aankomende dagen gesloten, behalve voor bezoekers van bewoners en natuurlijk voor bewoners zelf. Zij kunnen hun tag gebruiken om de Open Waard te betreden of aanbellen. Het Wijckplein en het Praathuis gaan dicht. Alle activiteiten worden stilgelegd.

Ten aanzien van bezoek op de 3e etage geldt:

  • Elke bewoner kan 1 keer per dag 1 bezoeker in het eigen appartement ontvangen. Dit kan dagelijks een andere bezoeker zijn.
  • De bezoeker kan blijven zolang hij/zij wil, maar het bezoek is wel aaneengesloten. Registratie vindt plaats in het bezoekerslogboek.
  • De bezoeker draagt in de gehele locatie verplicht een mondkapje. Op het appartement draagt de bezoeker beschermende middelen en kleding. Er zal hierin worden voorzien.


Op de 1e en 2e etage is geen sprake van bevestigde besmettingen. Uiteraard zijn ze alert op eventuele gezondheidsklachten bij bewoners en medewerkers. Bewoners van de 1e en 2e etage kunnen (meerdere) bezoekers ontvangen zoals zij dat nu gewend zijn, uiteraard met inachtneming van de geldende RIVM-richtlijnen en huisregels. Deze zijn elders op de site te vinden: www.alerimus.nl/bezoekregeling. Bezoekers van de 1e en 2e etage worden verzocht het pand te verlaten via de hoofdingang en niet via de uitgang aan de Wolweversweg.

Alle genoemde maatregelen gelden in elk geval tot en met maandag 23 november en zullen per dag worden beoordeeld. Direct betrokkenen zijn persoonlijk geïnformeerd.

De Buitensluis
Helaas wordt ook gemelde dat er een besmetting is vastgesteld bij een medewerker van de afdeling Meerzorg van de Buitensluis. Het vermoeden bestaat dat de medewerker in de privésituatie besmet is geraakt. De medewerker werkte conform de richtlijnen met persoonsbeschermende middelen. Dit maakt dat op dit moment geen aanvullende maatregelen in de Buitensluis of op de afdeling Meerzorg wordt genomen. Medewerkers houden de gezondheid van de bewoners én van elkaar scherp in de gaten. Ook bezoekers worden gevraagd om, zoals altijd, alert te zijn. Er is op dit moment geen sprake van bevestigde besmettingen bij bewoners van de Buitensluis.

We vertrouwen erop dat we ons ook hier samen doorheen zullen slaan. Daarbij kunnen we putten uit de lessen die we leerden tijdens de recente uitbraak in de Buitensluis. Samen staan we sterk!

Voor de actuele stand van zaken verwijzen we u graag naar deze pagina op onze website.