Waterpoloteams ZVS openen coronaproof het nieuwe seizoen

’S-GRAVENDEEL – Zaterdag 3 oktober 2020 is voor Zwem- en Waterpolovereniging ZVS de waterpolocompetitie weer van start gegaan. Dit seizoen zijn er vijf waterpoloteams ingeschreven, te weten drie eigen teams en twee met ZZ&PC De Devel uit Zwijndrecht gecombineerde jeugdteams (onder de 15 jaar).

Ondanks dat het coronavirus momenteel de hele wereld in haar greep houdt, is het toch mogelijk om de waterpolocompetitie doorgang te laten vinden. De KNZB heeft diverse protocollen opgesteld voor al haar sporttakken waardoor het mogelijk is om wedstrijden plaats te laten vinden, hetzij zonder publiek en met streng aangescherpte spelregels. Zwembad de Wellen te ’s-Gravendeel vormde voor drie eigen ploegen het strijdtoneel tijdens het eerste weekend. De gecombineerde teams jeugdteams speelden hun wedstrijden in Alblasserdam en Rotterdam.

Het nieuwe EG-team omvat jonge spelers (pupillen onder de elf jaar) die vanuit de minipolo zijn doorgestoomd. Daar hebben zij spelenderwijs kennis leren maken met de sport. Nu zij zijn doorgestroomd gaan de echte wedstrijden beginnen. De allereerste wedstrijd speelden ze tegen MNC Dordrecht EG2 en werd helaas met 1-10 verloren. Voor ZVS maakte Sanne Flanderhijn het doelpunt tijdens de wedstrijd. Na afloop mochten de spelers van beide teams allemaal nog een keer op het doel schieten.

Beide herenteams wisten hun openingswedstrijd te winnen. ZVS H1 wist vrij gemakkelijk De Linge/PSG (SG) H4 uit Leerdam in bedwang te houden. Het team won met 6-2, ondanks dat een viertal vaste spelers ontbrak. Robert van Son (3x), Dennis Brobbel (2x) en Rob van der Bijl (1x) tekenden voor de doelpunten. Periodestanden 1-0, 1-1, 2-0, en 2-1.

Het naar de vierde klas gepromoveerde ZVS H2 won vrij eenvoudig met 8-5 van WZC (SG) H6 uit Zoetermeer. Harmen Sliep (3x), Youri Both, Iwan Visser (beiden 2x) en Gijs van der Beek (1x) troffen doel. Periodestanden 1-1, 1-1, 3-1 en 3-1.

In Alblasserdam was het gecombineerde meisjesteam ZZ&PC De Devel/ZVS/Poseidon CM1 een maatje te klein voor Wiekslag CM1. Er werd met 8-2 verloren, ZVS’er Anoek van der Bijl scoorde er daar één van. Het andere combinatieteam, met jongens van ZZ&PC De Devel/ZVS/Poseidon CJ1 ging op bezoek bij Z&PC Rotterdam CJ1. De thuisploeg was duidelijk een maatje te groot en declasseerde het combinatieteam met 11-0. Beide teams zullen dus nog even moeten wachten op de eerste overwinning.

De herenteams van ZVS spelen 24 oktober 2020 pas weer hun volgende wedstrijd. De Zwijndrechtse jeugdteams mogen 17 oktober 2020 al aan de bak.