Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen? Voorkom onnodige kosten!

Op internet zijn meerdere commerciële partijen actief die tegen extra kosten een digitale VOG-aanvraag voor u kunnen regelen/klaarzetten. Deze bedrijven zijn géén onderdeel of partner van Justis, de screeningsautoriteit van het ministerie van Justitie en Veiligheid. De extra kosten kunnen oplopen tot enkele tientallen euro´s. Daarnaast loopt u het risico dat uw werkgever/organisatie deze VOG niet accepteert. U moet dan opnieuw een VOG-aanvraag indienen en de kosten voor de behandeling van uw aanvraag betalen.

VOG aanvragen?

Kijk dan op onze website bij Verklaring omtrent het Gedrag (via zoekfunctie: Verklaring Omtrent het Gedrag of VOG). Hier leest u wat de mogelijkheden zijn en wat u precies moet doen.

Vragen en/of meer informatie over de VOG

Heeft u vragen over de afhandeling van uw aanvraag? Neem dan contact op met de screeningsautoriteit Justis van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Op deze website vindt u ook meer uitgebreide informatie.

Wat is een VOG?

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken. Maar ook als u een wapenvergunning aanvraagt. De minister van Veiligheid en Justitie geeft deze verklaring af.