Veel doelpunten bij de Zwervers tegen OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft zaterdag op een drijfnat sportpark “De Groote Stee” tegen IJVV de Zwervers een nuttige overwinning weten te behalen. De Smeets Ferry-formatie van trainer Adri van Tiggelen won in een doelpuntrijk duel, na een 1-3 ruststand, uiteindelijk met 3-5.

Het kleine aantal personen dat vanmiddag wel op het sportpark aanwezig mocht zijn zag het team van trainer Peter Huisman flitsend uit de startblokken komen. In de eerste minuten al werd het doel van OSV-doelman Serhan Tenekecioglu bestookt. Het was dan ook helemaal geen verrassing dat Jaimy van der Weg in de 5e min. al, na een diepe bal van achteruit, met een vlammend schot in de loop voor de 1-0 tekende. Maar de reactie van de bezoekers loog er ook niet om, want binnen de minuut was de score al weer in evenwicht. Een rush van Marco van Daalen, gevolgd door een voorzet vanaf de achterlijn, deed de bal bij Sediq Walizada belanden, die iedereen op het verkeerde been zette: 1-1.
De thuisploeg gooide vooral veel strijd in de wedstrijd en dat zorgde voor de neutrale toeschouwer voor een leuk en stevig duel, waarin de prima leidende arbiter Pieter Verwijs zoveel als mogelijk de voordeelregel wist toe te passen.
Toch was het enigszins verrassend, dat OSV in de 13e min. op voorsprong kwam. Opnieuw was het Sediq Walizada, die met een fraaie individuele actie voor de 1-2 zorgde. De wedstrijd speelde zich vervolgens lange tijd buiten de doelgebieden af.

Nadat Ilyas Edir in de 37e min. zijn schot nog naast het doel van Dennis de Jel zag verdwijnen, kwamen de bezoekers twee minuten later wel tot scoren. Opnieuw was het Marco van Daalen, die uit zijn afgemeten voorzet Sediq Walizada zag scoren: 1-3.

In de tweede helft ging de thuisploeg op jacht naar de aansluiting en was het Sander Gorter, die zijn kopbal uit een corner rakelings naast zag gaan. Aan de andere kant miste Ilyas Edir uit de tegenaanval een serieuze kans na een prima voorzet van Marco van Daalen en schoot Jaimy van der Weg de bal rakelings naast het OSV-doel uit een prima voorzet op maat van Robin Koolmees.
Dit alles in een tijdsbestek van slechts 4 minuten.

Toch was het OSV, dat wederom wel trefzeker was. Ook dit keer was het Sediq Walizada, die na een individuele actie op fraaie wijze zijn vierde treffer wist binnen te schieten: 1-4. De thuisploeg bleef de aanval zoeken, maar moest eerst nog toezien hoe Ilyas Edir binnen het uur uit een voorzet van Marco van Daalen dit keer wel trefzeker was: 1-5. Gemakzucht (en vermoeidheid?) sloop langzaam in het team van de bezoekers en daar wist de thuisploeg dankbaar van te profiteren. Zo was het Ronnie Pfeffer, die na een goedlopende aanval de bal achter de OSV-doelman wist te schuiven (2-5) en kort hierna was het invaller Justin Leeuwesteijn, die bij zijn eerste balcontact in een overbevolkt doelgebied de bal in het doel wist te lopen: 3-5. De strijdlust bij de thuisploeg bleef ook in de laatste  twintig minuten aanwezig, maar het veranderde niets meer aan de stand.

Arbiter Peter Verwijs toonde vanmiddag de gele kaart aan OSV-speler Ilyas Edir. Naast uiteraard doelpuntenmaker Sediq Walizada speelde vanmiddag aan OSV-zijde ook Wesley Koedam een (hele) sterke wedstrijd. Bij De Zwervers eiste aanvoerder Jaimy van der Weg met zijn tomeloze inzet de meeste aandacht op.

Op zaterdag 10 oktober a.s. ziet OSV de huidige koploper Groote Lindt naar sportcomplex “Olympia” komen, dat de thuiswedstrijd tegen De Jonge Spartaan in de extra tijd met 2-1 wist te winnen. IJVV de Zwervers gaat op bezoek bij FC IJsselmonde, dat de wedstrijd bij VVOR al na een minuut – door een ongelukkige botsing – gestaakt zag worden. VVOR gaat naar Nieuwerkerk, dat in het duel met SSS de punten deelde (2-2). SSS gaat op bezoek bij Zwarte Pijl, dat het duel bij Gravendeel zag worden uitgesteld.

Voor dinsdagavond 6 oktober staat het eerder uitgestelde duel tussen De Jonge Spartaan en Gravendeel op het programma.

Op zaterdag 17 oktober zal OSV dan in Middelharnis De Jonge Spartaan treffen.

IJVV De Zwervers – OSV Oud-Beijerland 3-5 (1-3): 5. Jaimy van der Weg 1-0; 6. Sediq Walizada 1-1; 13. Sediq Walizada 1-2; 39. Sediq Walizada 1-3; 56. Sediq Walizada 1-4; 59. Ilyas Edir 1-5; 65. Ronnie Pfeffer 2-5; 68. Justin Leeuwesteijn 3-5.


IJVV De Zwervers: Dennis de Jel — Soufian Bouchnafa, Sander Gorter, Marcel Pieke en Robin Koolmees (67. Justin Leeuwesteijn) — Mike van Rikxoort en Mohamed Boudal — Arison Muriq (60. Matt Oorebeek), Wessel Kool en Ronnie Pfeffer — Jaimy van der Weg.


OSV Oud-Beijerland:
Serhan Tenekecioglu — Youri van Ruiven, Quinton Burk, Wesley Koedam en Nick van Dijk — Thomas Lagerweij (68. Tim Wiendels), Ilyas Edir (84. Christofer Rojer) en Edinho Piqué — Marco van Daalen, Jan Jaspers en Sediq Walizada.


Wilt u ook op de hoogte blijven, kijk dan op www.vvosvoudbeijend.nl