SHO thuis onderuit tegen Nieuw Lekkerland

Na de afgelasting van vorige week kon er dit keer weer wel worden gespeeld al waren de omstandigheden door regeringsmaatregelen en langdurige regen meer dan troosteloos. Voor de gedwongen thuisblijvers was er de mogelijkheid om via YouTube en Facebook de wedstrijd toch te volgen.

Na een minuut stilte in verband met het overlijden van Lex Kooijman (69) vorige week donderdag, hij was 50 jaar lid van SHO, kon in de gestaag vallende regen worden afgetrapt.Al in de negende minuut een behoorlijke tegenvaller voor SHO. Doelman Peter Konings moest ver zijn doel uit om een lange bal weg te koppen. Felino Jardom wist het leer te onderscheppen en met een fraaie boogbal in het lege doel opende hij de score 0-1. SHO wist zich te herpakken en na een kwartier een kans voor Jasper Huisman, de tegendraads gekopte bal verdween langs de verkeerde kant van de paal. Nog binnen het half uur glipte Sander de Heus door de Lekkerlandse afweer en mocht, ondanks het vlagsignaal voor buitenspel, toch verder: 1-1. Zo´n tien minuten later een goed uitgespeelde SHO aanval waarbij Giovanni Breevaart zijn compaan Mitch Fransen een niet te missen kans bood: 2-1. Nog voor de pauze kwamen de gasten bijna weer langszij maar de kopbal van Niels Brekelmans toucheerde de lat.

In de tweede helft werd het er mede door de regen niet beter op. Van weerskanten werd er ontstellend veel balverlies geleden. Geen van beide elftallen slaagde er in om één van de schaarse mogelijkheden te verzilveren. Zo ging het er op lijken dat SHO de eerste driepunter binnen zou gaan hengelen. Maar het venijn zat letterlijk in de staart. In de achtentachtigste minuut liep Damien Muller uit de dekking en kopte volledig vrij een voorzet binnen 2-2. Nog voordat SHO het ene punt alsnog kon koesteren klapte de buitenspelval te laat dicht waarna William Kiers voor de winst van de groen/witten zorgde: 2-3. In de extra tijd ontbrak het SHO aan de kracht en het fortuin om nog wat terug te doen. Zo blijft de score na twee thuiswedstrijden op nul punten voor de hoofdmacht.

Opstelling SHO:
Peter Konings, Andrew van Tiggelen, Danny Kerpel, Dennis Groosjohan, Kevin Angel Queijo, Ingmar van Bruggen, Rowdy Rijsdijk, Giovanni Breevaart, Mitch Fransen, Sander de Heus, Jasper Huisman.

Wissels:
73´ Ricky Bokhoven voor Jasper Huisman
82´ Gerrit Fix voor Kevin Angel Queijo

Doelpunten:
09´ 0-1 Felino Jardim
27´ 1-1 Sander de Heus
39´ 2-1 Mitch Fransen
88´ 2-2 Damien Muller
89´ 2-3 William Kiers
Scheidsrechter Jeroen Noordhoek had weinig moeite om het duel in goed banen te leiden en had geen kaarten nodig.