PvdA wil gratis mondmaskers voor minima

De PvdA zou willen dat alle inwoners van Hoeksche Waard met een laag inkomen (jongeren, mensen in de bijstand en/of schulden) gratis mondmaskers krijgen.

Aan het college van B en W heeft de partij gevraagd te onderzoeken of de gemeente mensen met te weinig financiële middelen tegemoet kan komen. “Wij maken ons zorgen over deze mensen die, het dringende advies aan alle Nederlanders een gezichtsmasker te dragen in publieke ruimten, niet kunnen opvolgen’’, aldus de PvdA.

In sommige supermarkten, overheidsgebouwen en in het openbaar vervoer wordt nu verlangd dat mensen een mondkapje dragen. De politieke partij wijst erop dat het voor mensen zonder geld ondoenlijk wordt om, ook al is dat noodzakelijk, in de publieke ruimte te functioneren, zoals in het openbaar vervoer naar school, afspraken met de gemeente of andere hulpinstellingen en dienstverleners.