Opnieuw een zege voor Korbatjo

Oud-Beijerland -Na de knappe winstpartij van vorige week tegen TOGO wilde Korbatjo die lijn uiteraard doortrekken naar de wedstrijd tegen het dit seizoen nog teleurstellende Vriendenschaar uit Bodegraven.

Via een livestream konden de supporters van beide teams de wedstrijd thuis op de bank bekijken, want publiek is nog altijd niet welkom bij de wedstrijden. Met Anouk van der Kraan op de plaats van de afwezige Anne van Nes begon het team van coach Marcel Versteeg aan het duel. Op deze natte zaterdagmiddag was winst van belang om uit de onderste regionen te blijven.

De openingstreffer was voor de thuisploeg, maar Anouk van der Kraan maakt al snel gelijk. In de beginfase nam Vriendenschaar telkens een voorsprong en werd er aan beide kanten volop gescoord.

Na een 5-5 tussenstand sloeg Korbatjo toe, en via Rikkert Huisman, Ruby Vermaas en Alex de Reus (beiden twee maal)vonden de Beijerlanders makkelijk de korf, wat leidde tot een 5-10 voorsprong. De thuisploeg was daarna een beetje bekomen van de scoringsdrift van Korbatjo en begon mee te scoren. Bij een stand van 10-14 werd de rust bereikt.

Coach Versteeg was over het grootste deel van de eerste helft tevreden, maar gaf aan dat de onnodige foutjes eruit moesten. Zijn ploeg startte goed en liep uit tot 10-16 en 11-18. Een makkelijke voortzetting lag in het verschiet, maar na de 18etreffer via topscoorder Alex de Reus werd het rommelig en gaven de geel/blauwen de tegenstander onbedoeld en onnodig het geloof terug in een onverwacht goed resultaat.

Vlak voor tijd maakte Vriendenschaar zelfs nog de aansluitingstreffer, 17-18, maar gelukkig voor iedereen die bij Korbatjo hoorde floot de scheidsrechter al vrij snel af. Het was jammer van de slordige eindfase met veel verkeerde keuzes,maar de blijdschap over de twee verdiende punten had de overhand.

Volgende week speelt Korbatjo haar laatste thuiswedstrijd op het veld van dit jaar. Tegenstander is Keep Fit ´70 uit Roosendaal.

Scores Korbatjo: Alex de Reus 7x, Ruby Vermaas en Rikkert Huisman 3x, Eliza Adrichem en Carlo van Veen 2x en Anouk van der Kraan 1x