Knappe overwinning Heinenoord op Kloetinge

SV Heinenoord

Klokslag half drie betraden de mannen het veld op een leeg Sportpark “” De Tienvoet”” met een lege tribune. Heel bizar.
Beide teams begonnen fel en in hoog tempo aan de wedstrijd.
In de 3
e minuut was het al effe schrikken, toen Valentijn van Keulen met een fopduik een penalty probeerde te versieren.
Een lange bal op Jefry Dijkstra werd op tijd onschadelijk gemaakt door Alexander Deetman, door zijn maten sexy lexy genoemd.
Ook de volgende voorzet van de nummer 2 op Klaas van Hecke was dit keer een prooi voor Davy Kaptein.
De Zeeuwse stormloop ging nog even door want bij de volgende vrije trap kwam de bal bij Jeroen de Jonge, die wel heel dicht bij Lee Cheuk A Lam stond en de bal gelukkig verkeerd raakte
Naarmate de tijd vorderde, kreeg de thuisploeg steeds meer grip op de wedstrijd.
Een vrije trap van Larbi El Harouchi kwam bij Arto Dielhof terecht, die meteen uithaalde en door doelman Mitchell Braafhart ternauwernood tot corner kon worden verwerkt.
De volgende mogelijkheid was voor Joe Nyero, weggestuurd door Ilyas Oulad Ali, echter zijn poging werd op tijd geblokt.
Nadat Djim Kammerman de trucendoos had open gehaald, maar niks opleverde was zijn omhaal uit een vrije trap van Ilyas Oulad Ali heel wat gevaarlijker en leverde de zoveelste corner op.
Na een half uur spelen kwam de Noord goed weg toen na een misverstand in de verdediging een te zachte terugspeelbal werd opgepakt door Sylvio Hage en zijn schuivertje rakelings langs de paal verdween.
In de 34
e minuut was het Ibrahim El Morabit, die 3 man op rij in de luren legde om vervolgens de trekker over te halen en de Zeeruwse sluitpost de bal niet goed onder controle kon krijgen, waarbij Joe Nyero op de juiste plaats stond om de bal binnen te tikken 1 – 0.
Kloetinge ging meteen op jacht naar de gelijkmaker en uit een voorzet van Jefry Dijkstra kopte Thijs v.d. Dries rakelings over de kruising.
Op slag van rust werd een pegel van Ibrahim El Morabit van richting veranderd, zodat de ruststand van 1 – 0 op het scorebord had moeten staan, maar helaas dat werkte niet ondanks pogingen het te repareren door alleskunner Arie v.d. Berg.

Het tweede bedrijf begon in hetzelfde hoge tempo waarbij Sylvio Hage met een schot over de kruising begon.
Het antwoord kwam van Djim Kammerman, die na een schitterende aanname uiteindelijk niet langs zijn tegenstander kwam.
Het spel golfde over en weer en na goed uit komen van Lee Cheuk A lam was de volgende kans voor Djim Kammerman , die op aangeven van LarBi El Harouchi zijn kopbal in de handen van Mitchell Braafhart zag verdwijnen.
Met nog een half uur te gaan werd Ilyas Oulad Ali vervangen door Ramon Salas.
In de 64
e minuut kreeg Heinenoord een hoekschop te nemen, waarbij Jeroen de Jonge de bal met de hand raakte en de goed leidende scheidsrechter Mats Blaak uit Barendrecht niets anders kon doen dan de bal op de stip te deponeren.
Met een feilloos genomen strafschop bracht Larbi El Harouchi de stand op 2 – 0.
Met man en macht trokken de Zeeuwen richting vijandelijk doel en toen op een gegeven moment de schiettent werd geopend gooide de gehele Heinenoord defensie zich met gevaar voor lijf en ledematen voor de bal, zodat de voorsprong bleef gehandhaafd.
Even zag het er gevaarlijk uit toen de bal uit een vrije trap van invaller Ramon Janson bij de vrijstaande Tim de Winter kwam, die echter totaal over de bal heen maaide.
Inmiddels waren Garrick Naarden voor Ibrahim El Morabit en Dejan de Feiter voor Joe Nyero in de ploeg gekomen en dat prima deden.
Garrick Naarden door diverse keren goed ingrijpen en Dejan de Feiter die de eindstand op
3 – 0 bracht.
Al met al een fantastische wedstrijd van het begin tot het einde spannend en hulde aan beide teams voor hun inzet en strijd.
En zeker voor Heinenoord, die sinds jaren voor de eerste keer won in de thuiswedstrijd tegen de top-favoriet voor de titel in 1 B.

a..s. dinsdag de inhaalwedstrijd tegen XerXesDZB in Rotterdam Aanvang; 20.00 uur.

OPSTELLING.

Lee- Quincy-Cheuk-A-Lam – Anthal v.d. Berg – Davy Kaptein – Toine v.d. Berg – Djim Kammerman – Larbi El Harouchi – Ibrahim El Morabit – ( Garrick Naarden ) – Arto Dielhof –
Alexander Deetman – Joe Nyero – ( Dejan de Feiter ) – Ilyas Oulad Ali – ( Ramon Salas ).

Scheidsrechter Mats Blaak gaf gele kaarten aan :

Ramon Salas en Davy Kaptein.