Kinderen COKD Kinderopvang zetten zich in voor War Child


Wat hebben War Child en COKD Kinderopvang gemeen? Ze zetten zich beiden in voor kinderen. De één in Nederland, de ander wereldwijd. Om het werk van War Child bij kinderen onder de aandacht te brengen gaat op 20 oktober de Wondere Wereld Peace Challengevan start.

Meet & greet met NL topscorer Miedema

“Om aandacht te vragen voor het werk dat War Child doet, gaan de kinderen van COKD Kinderopvang samen met de kinderen op andere SWKGroep-locaties tijdens de Wondere Wereld Peace Challenge zes weken aan de slag om zo veel mogelijk punten te verzamelen”, zegt Manja Hopmans, manager Projecten & Innovatie. “Kinderen bedenken onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers activiteiten; zoals het opnemen van een rap, het maken van posters of het opzetten van een kaartenactie. We willen dat alle kinderen zelf creatief nadenken over hoe je het werk van War Child onder de aandacht kunt brengen. Zo leren ze meteen over kinderen in andere delen van de wereld. Een speciaal ontwikkelt inspiratieboek helpt de kinderen op weg.’’, vult Manja aan. “Iedere actie levert vervolgens een punt op. De kinderopvanglocatie met de meeste punten wint de hoofdprijs: een meet en greet met niemand minder dan Vivianne Miedema, topscorer aller tijden van het Nederlands elftal!

De Wondere Wereld

War Child zet zich in om kinderen uit oorlogsgebieden te helpen met psychosociale steun, onderwijs en bescherming. COKD Kinderopvang helpt kinderen zich te ontwikkelen. Daarbij zijn themajaren inmiddels helemaal ingeburgerd. “Ieder jaar bedenkt de SWKGroep een themajaar waarmee de kinderen vervolgens het hele jaar aan de slag gaan”, vertelt Hopmans. Ze vervolgt: “Dat themajaar werken we dan helemaal uit. We organiseren gedurende het jaar allerlei activiteiten die passen bij dit thema. Bovendien maken we ieder jaar een ideeënboek, vol met leuke activiteiten en weetjes. De ontwikkeling van de kinderen staat in alles centraal. Dit jaar staat in het teken van De Wondere Wereld.”

Over COKD Kinderopvang

COKD Kinderopvang is één van de grootste non-profit kinderopvangorganisaties in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD Kinderopvang biedt hoogwaardige dag- en buitenschoolse kinderopvang en is in daarin toonaangevend in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD biedt, samen met ouders en partners, een verantwoord opvoedingsmilieu waarbij het kind zich thuis voelt en zich optimaal kan ontwikkelen. Het is van groot belang dat kinderen een veilige, vertrouwde, uitnodigende, zorgzame omgeving en structuur aangeboden krijgen.

Wij zijn onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep omvat kinderopvang, zorg, buurtwerk en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire werkzaamheden worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op het kind.

Afbeelding met buiten, persoon, vasthouden, vrouw

Automatisch gegenereerde beschrijving