Hoeksche Waard wil de inclusieve gemeente zijn en blijven

De gemeente Hoeksche Waard ondertekende op woensdag 23 september het Manifest ‘Iedereen doet mee!’.
Daarmee onderstreept de gemeente de ambitie een inclusieve gemeente te willen zijn. Stap voor stap werken ze toe naar een Hoeksche Waard waarin iedereen erbij hoort, iedereen zich veilig voelt en iedereen meedoet. Ongeacht leeftijd, culturele achtergrond, inkomen, talenten, beperkingen of gender.
“We zijn trots dat we de 49ste gemeente zijn die deelneemt aan dit landelijke VNG-initiatief en daarmee actief het VN-verdrag Handicap ondersteunt”, aldus wethouder Joanne Blaak–van de Lagemaat. Zij was samen met Els van Veen van buurthuis Me Mekaer / Zorgcoöperatie de Striensche bij ons in de studio om dit nieuws verder bekend te maken.Beluister hier het gesprek dat we met hen hadden: