Gemeente hijst de regenboogvlag op Coming-Outdag. U ook?

In de Hoeksche Waard telt iedereen mee. De gemeente gelooft in gelijkwaardigheid en denken in mogelijkheden. Daarom werken ze in gezamenlijkheid aan een inclusieve samenleving, waaraan iedereen meedoet en waarde heeft.

Regenbooggemeente

Sinds 8 januari 2019 is de Hoeksche Waard een Regenbooggemeente. De gemeente wil hiermee de acceptatie van LHBTI-inwoners bevorderen. Zij sluiten daarom ook aan bij de wereldwijde Coming-Outdag, die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt. Met die dag wordt aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel, transgender of mensen met een intersekse conditie openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen, oftewel de coming-out.

Regenboogvlag hijsen op maandag 12 oktober

Op Coming-Outdag hijsen zij de regenboogvlag bij de gemeentehuizen in Maasdam en Oud-Beijerland. Dit jaar valt Coming-Outdag op zondag. In de geest van het landelijk vlaggenprotocol voor de overheid hijsen wij de Regenboogvlag op maandag 12 oktober in plaats van op zondag.

Burgemeester Bram van Hemmen hijst de Regenboogvlag om 08.30 uur bij het gemeentehuis in Maasdam (Sportlaan 22). Wethouder Joanne Blaak hijst op datzelfde tijdstip de Regenboogvlag bij het gemeentehuis in Oud-Beijerland (W. van Vlietstraat 6).

Besloten bijeenkomst

Vanwege de noodverordening in verband met het coronavirus kunnen zij geen gasten uitnodigen. Alleen de wethouder, burgemeester en een vertegenwoordiger van de belangengroep LHBTI Hoeksche Waard zijn, verdeeld over de 2 locaties, aanwezig.

Hijst u ook de vlag?

Een Regenbooggemeente zijn we met elkaar. Steunt u ook de gedachte? Dan vraagt de gemeente om zondag 11 en/of maandag 12 oktober ook de Regenboogvlag te hijsen. Heeft u nog geen vlag? Dan kunt u die voor EUR 10,- aanvragen bij de belangengroep LHBT Hoeksche Waard via emailadres: HWLHBT@gmail.com.