Gelijkspel voor OSV Oud-Beijerland tegen Groote Lindt

OSV Oud-Beijerland

Het duel tussen OSV Oud-Beijerland en Groote Lindt heeft zaterdag  geen doelpunten opgeleverd. Dat alles in eenambiance waar een echte voetballiefhebber niet echt warm van kan worden. De Smeets Ferry-formatie van trainer Adri van Tiggelen trof overigens wel een tegenstander, waar het gezien de beschikbare spelers de handen meer dan vol aan had.

Daar waar elders vier van de zeven wedstrijden in de afdeling werden afgelast of uitgesteld, daar kampte de thuisploeg met een waslijst aan afwezigen. Reden om de reeds met selectievoetbal gestopte Stephan Baaijte benaderen om vandaag weer zijn voetbalschoenen aan te trekken. Hij deed dat overigens (zonder trainingen) zeker niet onverdienstelijk.
Terwijl er elders in de regio al veel water uit de hemel viel, scheen op het lege sportcomplex de zon nog, maar ook die haalde met zijn stralen het rustsignaal niet. Het regengordijn hield ook in de tweede helft de gemoederen bezig.

Het team van trainer Randall Neeskens, dat tot vandaag de maximale score uit 3 wedstrijden wist te behalen, was de 5-0 nederlaag in het afgelopen seizoen nog niet vergeten. Met een versterkte defensie had het zich dan ook tegen de thuisploeg gewapend. Het concentreerde zich daarbij vooral op het hanteren van de lange bal om de behendige voorwaartsen aan het werk te zetten. De snelle verplaatsingen leverden in de openingsfase ook een paar serieuze kansen op. Zo was het Tom Koetsenruijter, die in de 13e min. uit een voorzet van Mathijs Fawzi de bal rakelings naast het OSV-doel kopte en was het in de 21e min. Max Klop, die bij een snelle uitbraak door Tom van Oorschot in stelling werd gebracht en de bal rakelings naast schoot.
De thuisploeg had weliswaar veel balbezit, maar kwam zelden tot een gericht schot tussen de palen. Voor de doelen gebeurde er eigenlijk bar weinig. Eerst in de slotminuut werd arbiter De Leeuw gedwongen om een discutabele situatie in het 16-metergebied van de bezoekers te beoordelen; zijn beslissing leverde geen discussie op binnen de lijnen, doch louter daarbuiten.
In de tweede helft pakte de thuisploeg het anders aan. Er volgde een min of meer omsingeling van de tegenstander, die amper nog op de helft van de thuisploeg te vinden was. De lange bal diende louter nog om het spel te verplaatsen. De Groote Lindt-goalie kon zich daarbij met zijn uittrappen naar hartenlust uitleven. De thuisploeg ontbrak het echter aan vernuft om met individuele acties door de verdedigingsmuur te komen. De ruimte daarvoor was er ook nauwelijks. In het licht bezien van de aanhoudende regen verdienden beide partijen het ook niet om in dit zeer sportieve duel met een nederlaag van het veld te moeten stappen.


Arbiter Errie de Leeuw uit Polsbroek hield vanmiddag de kaarten op zakdroog.
Aan OSV-zijde speelden vanmiddag zowel Nick van Dijk als Quinton Burk een opvallende wedstrijd. Bij Groote Lindttrok aanvoerder Tom van Oorschot met zijn goede spel en individuele acties de meeste aandacht.

Op zaterdag 17 oktober a.s. gaat OSV – volgens het nog geldende speelschema –  in Middelharnis op bezoek bij De Jonge Spartaan, dat het thuisduel tegen LMO zag worden uitgesteld. Groote Lindt zal thuis Den Bommel ontvangen, dat de thuiswedstrijd tegen DFC met 0-1 verloren zag gaan. Nieuwerkerk, dat thuis met 4-0 zegevierde over VVOR, gaat op bezoek bij FC IJsselmonde, dat de wedstrijd tegen de Zwervers zag worden uitgesteld.

Gravendeel, dat pas een keer in actie kwam, kent een vol programma. Voor dinsdagavond 13 oktober staat het eerder uitgestelde duel tussen Gravendeel en Zwarte Pijl op het programma en voor zaterdag 17 oktober de wedstrijd tussen Gravendeel en SSS. Na het inhaalduel tegen De Jonge Spartaan op dinsdagavond 20 oktober zal het team van trainer Barry Schipper op zaterdag 24 oktober op sportcomplex “Olympia” dan weer OSV treffen.


OSV Oud-Beijerland – Groote Lindt00 (00): – helaas geen doelpunten


OSV Oud-Beijerland: Serhan Tenekecioglu — Youri van Ruiven, Quinton Burk, Wesley Koedam (78. Christofer Rojer) en Nick van Dijk —Edinho Piqué (63. Rahine de Wind),Stephan Baaij, Ilyas Edir en Thomas Lagerweij — Jan Jaspers en Kenzo Sanches.


Groote Lindt: Raymond KlootwijkRick Schenk (67. Marcel van Berkel), Danny Bos, Jasper de Heer, Bas Jansen en Mathijs Fawzi Nathan Silië en Tom van Oorschot Nasir El Arbaoui Tom Koetsenruijter en Max Klop (83. Wesley de Hoog).