25 jaar NBC Klein Profijt

Luchtfoto2020-klein profijt

Maandag 12 oktober 1995 werd door de commissaris van de koningin bezoekerscentrum Klein profijt officieel geopend. Nu dus 25 jaar geleden. Door Corona zullen er geen “feestelijkheden” zijn, maar dat maken we later vast nog wel goed. Er zijn in die jaren heel wat activiteiten en bezoekers langs gekomen (meer dan 500.000 mensen).
En nog steeds kan het bezoekerscentrum zich verheugen op een grote belangstelling. Het bezoekerscentrum is in die jaren HET gezicht van vereniging Hoekschewaards Landschap geworden en is ook niet meer weg te denken als locatie waar je lekker aan de Oude Maas kan zitten met een consumptie en een mooi uitzicht. Het was in die tijd meer een vraag dan een zekerheid of DE hoekschewaarder wel zat te wachten op een bezoekerscentrum waar je informatie over natuur, landschap en milieu kon krijgen en ook nog een bak koffie.
Nou zoals (bijna) iedereen op ons eiland en daarbuiten inmiddels weet, heeft het zijn nut en noodzaak meer dan bewezen. Gelukkig kunnen we zeggen dat ook in de toekomst dit bezoekerscentrum zijn functie en gezelligheid zal behouden en dat we hopen in 2045 ons 50 jarig jubileum te vieren.

NBC Klein Profijt is geopend van: di. t/m vr. van 10:00 tot 17:00 en za. & zo. Van 12:00 tot 17:00
Adres: Zalmpad 11 in Oud Beijerland